Rafa vil vinne på Nou Camp

En ambisiøs Rafael Benitez går for seier på Nou Camp. Gerrard ser frem til kampen. Kampanje for adling av Paisley.

Rafael Benitez nekter for at Liverpool reiser til Barcelona for å spille defensivt. Manageren sier til Liverpool Echo at han akter å legge opp til en ambisiøs spillestill på Nou Camp i morgen kveld.

Liverpool har som kjent kommet fra Barclonas storstue med 0-0 de to siste gangene de har spilt der. Et lignende resultat vil bli sett på som et godt utgangspunkt foran returen på Anfield også denne gangen. Men før Benitez satte seg på flyet til Spania i dag tidlig insisterte han altså på at man drar til Barcelona med mer på agendaen enn forsvarsspill.

- Vi drar ikke dit for å spille 0-0. Vi vil prøve å vinne kampen. Vi vet det vil være en stor fordel for oss om vi klarer å score mål på bortebane. Barcelona er et meget angrepsvillig lag, og de vil ha tro på at de kan score på Anfield. Derfor kan et bortemål bli viktig for oss, uttalte Rafa før avreise.

- Om kampen ender 0-0 vil det selvsagt ikke være et dårlig resultat for oss. Det er samme resultat som vi oppnådde borte mot Juventus og Chelsea sist vi vant denne turneringen, men jeg synes vi bør gå til verket med litt mer ambisjoner enn det.

- Jeg har også Benfica-kampen borte i fjor friskt i minne, da det så ut til å ende 0-0, og så gjorde vi en feil som forandret alt. Vi må lære av slike feil.

Benitez håper at hans egne erfaringer fra spansk fotball og med spanske spillere skal bli utslagsgivende.

- Vi har både stab og spillere som er vant med spansk fotball. Disse erfaringene kan bli nyttige for oss, sier han.

- Vi vet hvordan Barcelona spiller og vi kjenner banen. Kanskje er det en fordel for oss. Alle snakker om dem som favoritter. De leder den spanske ligaen, og vant både den og Champions League i fjor. Vi vet de spiller god fotball, men vi reiser til Spania med tro på oss selv. Spillerne er godt forberedt, avslutter Benitez.

Gerrard klar for kamp
Steven Gerrard uttaler til den spanske avisen AS at det finnes ingen større kamper enn Barcelona – Liverpool.

- Jeg har prøvd å komme på kamper som kan være større enn dette, men jeg klarer det ikke. Vi skal møtes to ganger på kort tid, og det er veldig spennende.

Liverpool har som kjent aldri tapt i Barcelona, men det legger ikke Gerrard så alt for stor vekt på.

- Det er en god statistikk som vi vil prøve å opprettholde, men kamper er alltid forskjellige, så det hjelper oss ikke så mye foran morgendagens kamp. Anfield er banen jeg foretrekker å spille på, men Nou Camp er andrevalget.

Hovedmålet for kapteinen synes å være at man klarer å skaffe seg et godt utgangspunkt foran returen.

- Vi satser på at vi fortsatt henger med etter denne første kampen, så kan vi forsøke å avgjøre det hele på Anfield. Der vil våre fantastiske supportere hjelpe oss. Anfield er noe spesielt, og Barcelona vil få føle det.

Thuram forlanger seier
I motsatt leir, hos Barcelona, forlanger franske Lillian Thuram seier på hjemmebane. Han mener det blir ytterst viktig.

- Liverpool er et sterkt lag, og den andre kampen spilles på deres hjemmebane, hvor det er vanskelig å vinne, uttaler franskmannen til skysports.com.

Thuram spilte som kjent for Juventus-laget som tapte 2-1 på Anfield i kvartfinalen for to år siden.

- Det blir viktig for oss å spille vårt eget spill, sier han.

Franskmannen kjemper en kamp mot klokka for å bli spilleklar til morgendagens kamp. Han har strevd med skader denne sesongen, noe han mener skyldes manglende kamptrening.

- Det er normalt at du pådrar deg skader når du ikke spiller hver uke. Men jeg tror jeg har like stor sjanse som alle andre til å bli involvert i morgen. Det viktigste er at laget vinner.

Kampanje for adling av Paisley
Liverpool Echo skriver at Bob Paisley kan komme til å bli adlet mer enn 10 år etter sin død. På Merseyside pågår det nå en kampanje for at den mest suksessrike manageren i engelsk fotball noensinne skal kunne smykke seg med tittelen ”Sir” post mortem.

Paisley styrte Liverpool til ni store titler. Blant annet tok han de røde til topps i Serievinnercupen hele tre ganger, og styrte sitt lag inn til hele seks ligamesterskap i løpet av sine ni år i sjefsstolen. Likevel ble han aldri tildelt noe mer enn en OBE mens han levde. På merittlisten til Paisley står også tre vinnertrofeer i ligacupen, ett i UEFA-cupen og fem seire i Charity Shield.