Rafas kamp nr 50 i CL med Liverpool

Rafael Benitez vil i kveld lede Liverpool for 50. gang i Champions League. Det skjer samtidig med at kaptein Steven Gerrard spiller sin åttende kamp på 24 dager!

Rafael Benitez leder Liverpool i sin 50. Champions League-kamp som manager for de røde i kveld, og spanjolen er desperat etter å holde drømmen om avansement fra gruppe A i live ved å slå Besiktas. Etter å ha plukket bare ett poeng på tre kamper, har som kjent Liverpool nå kniven på strupen.

- Kanskje er denne 50. kampen en av de viktigste. Men forhåpentligvis vil vi være involvert i enda viktigere kamper senere i turneringen, uttaler manageren til liverpoolfc.tv.

- Det betyr ikke noe hvor mange kamper jeg har som manager, eller hva statistikken min er. Det eneste som er viktig i kveld er å beholde fokus og konsentrere seg om å vinne kampen.

- Vi må ta tre poeng i kveld, og så får vi se hvordan tabellen ser ut etterpå. Det er fortsatt mange kamper igjen i gruppen. Som vanlig har jeg tro på mitt lag, og jeg tror vi kan vinne i kveld, og deretter mot Porto. Flere lag har de siste sesongene vist at det går an å gå videre til cupspillet selv om man får en dårlig start og er i den posisjonen vi er i nå. Det er fortsatt mulig å gå videre, men da må det jobbes.

- Besiktas har nok også ønske om å gå videre fra gruppespillet, så det blir viktig å stagge dem i kveld. Jeg tror de kommer til Anfield for å vinne, og satser definitivt på å unngå tap! Det er fortsatt frustrerende å se tilbake på kampen Istanbul, ettersom det var en kamp vi burde ha fått poeng fra. Det som skjedde i forkant av deres første scoring var et uhell, og deretter ble vi straffet på en kontring da de gjorde sitt andre mål. Vi vet det er et godt lag med mange kvaliteter og mye rutine. Men vi vet også at vi kan vinne i kveld.

Liverpool-manageren ber også supporterne om å bidra til en god stemning og et godt resultat på Anfield i kveld.

- Jeg har tro på at dette skal gå veien. Jeg ser spillerne mine på hver trening, og jeg vet hva folk er i stand til. Spesielt på Anfield foran våre egne fans. Spillerne vet at vi behøver karakterstyrke og gode kvaliteter. Vi forventet ikke å tape i Tyrkia, så nå må vi vinne denne. Vi vet våre fans vil hjelpe oss, og vi må gi dem en stor kamp for å gjøre oss fortjent til deres respons.

Liverpool kan gå til verket i kveld i trygg forvisning om at det fortsatt er mulig å gå videre i Champions League. I de siste fem sesongene er det hele fem klubber som har klart å kvalifisere seg for cupspillet selv om de har stått bokført med kun ett fattig poeng etter tre gruppespillkamper.

Besiktas har kun vunnet en bortekamp i Champions League noen sinne. Det var en sjokkseier, 2-0 over Chelsea på Stamford Bridge, i 2003/04.

Gerrard sier Rafa vet når han behøver hvile
Steven Gerrard avfeier i dag påstandene fra PFA-formann Gordon Taylor om at Rafael Benitez benytter ham så mye at han er i ferd med å bli utbrent. Gerrard spiller i kveld sin åttende kamp på bare 24 dager, men ønsker på ingen måte noen pause fra fotballen nå. Han sier også at det blir opp til hans manager å bestemme når han trenger hvile.

- Jeg har akkurat spilt sju kamper på 21 dager, og innrømmer at arbeidsbyrden er stor. Men jeg er ikke den spillertypen som ønsker å hvile. Jeg ønsker å spille i alle kamper. Jeg har jobbet sammen med Rafa Benitez i tre år nå, og han kjenner min fysiske tilstand bedre enn noen annen, og han vet når tiden er inne for en hvil, sier mannen som er den eneste spilleren som har scoret i en finale både i Champions League, UEFA-cupen, FA-cupen og ligacupen.

- Dette behøver ingen andre å blande seg inn i enn manageren, Liverpools trenerstab og jeg selv.