Reina bestod tabbetesten

Rafael Benitez mener at baklengsmål på Goodison senere beviste at Pepe Reina har det som skal til, og at han nå bør stå på det spanske landslaget.

- Pepe vil huske at han gjorde en viktig feil, slik at det ble en test for ham og det viste at han kunne komme ut av en slik situasjon på en meget bra måte.

Manager Rafael Benitez mener at tabben på Goodison Park tidlig forrige sesong, da han nærmest slapp ballen rett ned på hodet til Andy Johnson, har bevist at hans keeper har den mentale styrken som skal til.

- Han har en sterk mentalitet. En av nøklene hvis du skal være en toppspiller er at du har den rette mentaliteten i vanskelige situasjoner.

- Hvis du hele tiden spiller bra og ikke har problemer, da får du heller ikke testet karakteren til en spiller. Pepe gjorde noen feil, men har siden vist at han har kvalitet og god mentalitet.

- Du kan også se at når han har vært under press i finaler og andre store kamper, da er han en spiller med den rette innstillingen.

- Første gang jeg så ham var da han spilte for Barcelona og jeg var manager i Tenerife. Vi var på utkikk etter en ny keeper og vi spilte en turnering i Lanzarote hvor Barcelona også var involvert.

- Jeg fulgte Pepe mens han drev med sin oppvarming sammen med Victor Valdes. Det var klart bare ved å se ham varmet opp at han var en god keeper, og selv om jeg ikke greide å hente ham til Tenerife lykkes jeg i Liverpool noen år senere.

- Pepe er en av de beste keeperne i verden. Hvis du analyserer hans teknikk er den virkelig god. Han er også sterk fysisk og er mentalt sterk.

- For meg er han den beste i Spania. Det er mange gode keepere i Spania, som Casillas, Valdes og flere, men Pepe har alt.

- Han kan imidlertid fortsatt bli bedre. Han trener godt og han vet at det er et par-tre ting som han trenger å bli bedre på. Alle spillere kan bli bedre.

Den tidligere førsteskansen Bruce Grobbelaar er også enig i at Reina har de forutsetningene som skal til.

- Jeg mener Liverpool fortsatt behøver en keeper som kan fungere som sweeper og bakerste mann i forsvaret, sier Bruce til LFC TV. Den fargerike målmannen var selv kjent for å rykke ut på gjennomspill, og noen vil si at det skjedde både i tide og utide.

- Når det er sagt, mener jeg at Reina har alt som skal til for å kunne bli den beste i verden, fortsetter Grobbelaar.

- Han tar seg nå bedre av det som kommer i feltet, og jeg synes han har begynt å fange ballen oftere, heller enn at han bokser.

- Det er vanskelig å si hvem som var den beste keeperen i Liverpool etter at jeg sluttet. Sander Westerveld var en god keeper, som etter min mening ble kastet ut for tidlig.

- David James kunne kanskje fortsatt ha vært her hvis Graeme Souness hadde fullført den planen han hadde. Souness spurte om jeg kunne være nummer en og hjelpe fram James, men det skjedde aldri siden Souness ikke likte at jeg stadig reiste fram og tilbake for å spille for Zimbabwe.

- Han satte dermed James for tidlig i mål og ødela hans selvtillit. Han gjør det imidlertid virkelig bra nå, og det er jeg glad for.