Rundens kamp på Anfield

Liverpool v Arsenal er utvilsomt storoppgjøret i 3.runde i FA-cupen. Vi har alle detaljene før kampen. Rafa lar seg imponere av Kuyt. Sami håper på spilletid.

Liverpool og Arsenal har møtt hverandre 15 ganger i FA-cupen før dagens kamp. Liverpool har vunnet 5 av disse kampene, Arsenal 6, mens 4 altså har endt med uavgjort resultat. Sist vår spilte Liverpool i sin 13. FA-cupfinale, og vant cupen for 7.gang. Bare Manchester United (11), Arsenal (10) og Tottenham (8) har vunnet verdens eldste cupturnering flere ganger.

Liverpool og Arsenal er for øvrig de to eneste lagene som har vunnet FA-cupen på straffespark-konkurranse.

Før dagens kamp er det verdt å merke seg at Liverpool ikke har tapt en 3.runde-kamp på Anfield siden 1998, da Coventry ble for sterke og vant 3-1.

Liverpool er tittelforsvarere, og satser utvilsomt på å vinne trofeet to ganger på rad. Bare seks klubber har klart dette før: The Wanderers, Blackburn, Newcastle, Tottenham og Arsenal.

Fra det Liverpool-laget som slo Arsenal i FA-cupfinalen i 2001 er det bare fire spiller som fortsatt er i klubben: Sami Hyypiä, Jamie Carragher, Steven Gerrard og Robbie Fowler.

Liverpool har ikke tapt på Anfield på de siste 20 kampene, siden tapet for Benfica i mars. 18 av disse er vunnet. De røde har også holdt nullen i 13 av de 16 siste kampene, og bare Blackburn har klart å score på Liverpool i de siste seks.

Arsenal har imidlertid ikke røket ut så tidlig som i 3.runde siden 1996. The Gunners har ellers gjort hele 12 mål på sine siste fire kamper. Robin van Persie har gjort fem av disse målene.

Møter med Arsenal i FA-cupen 
1.februar 1913: Arsenal - Liverpool 1-4 (2.runde) 
13.januar 1923: Liverpool - Arsenal 0-0 (1.runde) 
17.januar 1923: Arsenal - Liverpool 1-4 (1.runde, omkamp) 
19.februar 1927: Arsenal - Liverpool 2-0 (5.runde) 
25.januar 1936: Liverpool - Arsenal 0-2 (4.runde) 
29.april 1950: Arsenal - Liverpool 2-0 (finale) 
16.mars 1963: Arsenal - Liverpool 1-2 (5.runde)  
15.februar 1964: Arsenal - Liverpool 0-1 (5.runde) 
8.mai 1971: Arsenal - Liverpool 2-1 (finale) 
12.april 1980: Arsenal - Liverpool 0-0 (semifinale) 
16.april 1980: Arsenal - Liverpool 1-1 (semifinale, omkamp) 
28.april 1980: Arsenal - Liverpool 1-1 (semifinale, 2.omkamp) 
1.mai 1980: Arsenal - Liverpool 1-0 (semifinale, 3.omkamp) 
12.mai 2001: Arsenal - Liverpool 1-2 (finale) 
27.januar 2002: Arsenal - Liverpool 1-0 (4.runde)

Rafa imponert over Kuyt
Rafael Benitez uttaler før dagens møte med Arsenal at han er mektig imponert over Dirk Kuyts prestasjoner etter at nederlenderen kom til Anfield. Spissen fant endelig veien til nettmaskene igjen mot Bolton sist, og gjorde dermed sitt 7. mål for klubben. Benitez mener imidlertid at Kuyt er mye mer enn bare en målgjører.

- Når vi spilte med Peter Crouch og Kuyt på topp og vi vant fem kamper på rad, snakket folk om hvor godt de to fant hverandre. Så spilte Kuyt med Bellamy, og folk sa at de fungerte så bra sammen. Det er kanskje Kuyt som får sine medspillere til å blomstre, fordi han jobber så hardt. Dermed får de andre tid til å spille offensivt og score mål.

- Kuyt er en spiller som både kan score og være nest sist på ballen. Han jobber virkelig hardt for laget. Jeg er veldig godt fornøyd med han. Jeg bryr meg ikke om hvem som scorer, så lenge vi vinner.

Sami håper på spilletid mot Arsenal
Sami Hyypiä har vært litt ut og inn av laget denne sesongen, hovedsakelig grunnet Daniel Aggers sterke form. Den store finnen håper imidlertid å slippe til i storoppgjøret mot Arsenal i dag.

- Arsenal er en vanskelig motstander, men hjemmeformen vår er god. Vi må prøve å dra nytte av det, sier Hyypiä til Mirror.

- Vi skal møte det nærmeste man kommer den perfekte spiss, i Henry. Han har fart, er teknisk god og kan også bruke hodet. Men vi er i stand til å håndtere ham.

- Jeg er ikke i stand til å spille hver kamp lenger. Forrige sesong var tung for meg. Jeg spilte 57 kamper, og jeg var ganske utslitt når sommeren kom. Jeg tror ikke jeg vil være i stand til å gjøre noe slikt igjen. Men jeg føler meg i god form nå, og kan fortsatt spille fotball på toppnivå en stund til.

Riise glad for å spille på samme lag som Gerrard
John Arne Riise forteller liverpoolfc.tv at han er mektig glad for at han spiller på lag med Steven Gerrard før dagens møte med Arsenal.

- Jeg er ikke overrasket over at Gerrard ble tildelt en MBE nylig, etter alt han har gjort for denne klubben og hva han står for. Privat er han også en topp person. Han har gjort så mye for fotballen, og jeg tror hele laget synes han fortjener denne utmerkelsen. Vi er glade på hans vegner, og føler at vi er beæret i samme slengen.

- Før jeg kom til Liverpool hadde jeg hørt om ham, men når du ser han på trening ser du at han har blant de fem beste spillerne i verden. Han er vår beste spiller, og det er fantastisk for oss alle å spille på samme lag som ham. Vi vil alle heller spille med ham enn mot ham.