Shepherd raser mot Owen

Newcastles formann beskylder den tidligere Liverpool-stjernen Michael Owen for å iscenesette sin egen transfer bort fra St James Park.

Newcastle-formann Freddy Shepherd beskylder i dag Michael Owen for å iscenesette sin egen transfer bort fra Newcastle. Britisk presse slo i går stort opp at den tidligere Liverpool-spissen kan forlate ”skjærene” for ”bare” £9M ettersom de hvite- og sortstripete ikke klarte å kvalifisere seg til europacupspill neste år. Nå mener formannen at spilleren selv eller hans representanter må ha lekket opplysningene om denne klausulen i spissens kontrakt til pressen.

Owen spilte nylig sin første kamp etter 18 måneder ute med langtidsskade, og kan nå altså forlate Newcastle for nesten bare halvparten av summen han ble kjøpt for i august 2005.

- Disse oppslagene er et ledd i et forsøk på få røvet Michael Owen bort fra Newcastle. Informasjonen må ha kommet fra spilleren selv eller hans representanter. Det er i alle fall ikke klubben som har lekket dette, raser Shepherd til Daily Express.

Shepherd krever at Owen selv nå går ut og forsikrer Newcastles supportere om at han har til hensikt å forbli på St James Park. Han advarer også spilleren om at ingen av de tre klubbene han har blitt linket til (Liverpool, Chelsea og Manchester United) har vist interesse for ham.

- Michael har nå to valg. Han kan enten gå ut og fortelle supportene at han er lykkelig her, eller han kan tie og så kan jeg fortelle ham at ingen av landets fire største klubber er interessert i ham. Lojaliteten som denne klubben har vist ham de siste to årene, mens han praktisk talt har gått skadet hele tiden, fortjener noe i retur. Han pådro seg en skikkelig alvorlig skade, og ingen av de store klubbene ville ha risikert å kjøpe ham da. Nå må han bevise for alle, både seg selv og alle i Newcastle, at han er frisk og rask igjen.