Skadet Sinama-Pongolle mister storkamp

Florent Sinama-Pongolle er inne på ”topp ti” over toppscorerne i spansk toppdivisjon denne sesongen, men skade hindrer spill mot Barcelona. Celtic med støtte til de 96.

Flo med ankelskade
Med ni scoringer har Florent Sinama-Pongolle vært en suksess for Recreativo Huelva i La Liga denne sesongen.  Det nyopprykkede laget ligger som nr.7 i ligaen, med 41 poeng på 26 kamper, og er fem poeng etter Real Madrid som har 4.plass og den siste posisjonen som gir kvalifisering til Champions League.

Den kjappe angriperen, som er på utlån fra Liverpool denne sesongen, er inne på topp ti over toppscorerne i spansk toppfotball.  Det er ennå 12 kamper igjen å spille i Spania, og den siste ligarunden finner sted så sent som 17.juni.  Pr i dag er dette de meste scoringshungrige:

18 mål - Frederic Kanoute, Sevilla  17 mål – Diego Milito, Real Zaragoza & Ronaldinho, Barcelona  14 – Ruud van Nistelrooy, Real Madrid  11 – Fernando Morientes, Valencia  10 – Raul Tamudo, Espanyol & David Villa, Valencia & Fernando Baiano, Celta Vigo  9 – Daniel Guiza, Getafe & Florent Sinama-Pongolle, Recreativo.

En ankelskade gjorde at Flo ikke var med i 1-1 kampen borte mot Getafa sist helg, og skaden gjør at 22-åringen også mister hjemmekampen mot Barcelona kommende lørdag.


Celtic med flagg for de 96
Til søndagens lokaloppgjør mot Rangers hadde en gruppering av Celtic-supportere, kjent som ”Jungle Bhoys”, laget et stort flagg med ”Justice for the 96”.  Støtten kommer i etterkant av den nylige ”Truth Day”, da The Kop viste en mosaikk både før og etter avspark under FA-Cup kampen mot Arsenal.  Sistnevnte kamp ble vist direkte på BBC, en kanal som nylig har gitt Kelvin MacKenzie programtid.  

MacKenzie er forhatt på Merseyside, etter å ha vært redaktør for den famøse forsiden ”The Truth”, hvor Liverpools supportere rett etter tragedien på Hillsborough feilaktig ble anklaget for i beruset tilstand å ha både urinert og robbet sine døde medsupportere.

Støtten fra Celtic er blitt unisont applaudert på Merseyside.