Torres debuterer i Sveits

Fernando Torres vil få sin debut for sin nye klubb i Sveits. Motstander blir enten Auxerre eller Werder Bremen. Liverpool var eneste klubben Fernando ville til dersom han skulle forlate Atletico Madrid.

Liverpools nye nummer 9 vil få sin debut i Sveits. Rafael Benitez slår fast at 23-åringen er selvskreven i en av kampene mot Auxerre eller Werder Bremen i Liverpools tradisjonelle sesongoppkjøring.

Spanjolen returnerer nå til Madrid etter mildt sagt begivenhetsrike dager. Han returnerer ikke til Merseyside før neste onsdag, 11. juli. Dette betyr at han ikke vil spille kommende lørdags treningskamp mot Wrexham på Racecourse Ground. Ifølge Benitez er han heller ikke med i den neste treningskampen, mot Crewe Alexandra lørdag 14. juli.

Avreisen til Sveits er tirsdag 17. juli, og der er Fernando Torres selvskreven, opplyser Benitez til Liverpools offisielle webside.

Fernando Torres sier han er svært lykkelig etter at overgangen til Liverpool nå er klar.

- Dette var den største beslutningen i min fotballkarriere. Jeg vet jeg er kommet til en vinnende klubb. Dette er en klubb som kan vinne titler, og en av de største klubbene i verden. Nå vil jeg være en del av dette, være en mester og hjelpe denne klubben til å utvikle seg og bli bedre.

Torres fikk så spørsmål om hvor mye han vet om Liverpool Football Club.

- Å vokse opp i Spania betyr at det meste av oppmerksomheten rettes mot de store klubbene der. Men mange er også interesserte i andre deler av fotball-Europa. Liverpools innsats de siste tiårene har vakt stor oppmerksomhet. Det har det også gjort hos meg. Jeg har eldre brødre som har fortalt meg om Keegan og Rush, men den første spilleren jeg ble oppmerksom på som fan var Robbie Fowler. Mitt største minne er de store kampene Liverpool har spilt ute i Europa.

- Når ble du først oppmerksom på Liverpools interesse?

- For et par uker siden. Så skjedde alt så raskt. Jeg visste det var tilbud fra andre klubber, men så raskt jeg fikk høre at Liverpool var interesserte, så sa jeg til Atletico at de skulle høre nøye etter på det tilbudet. Det var mange klubber som meldte sin interesse. Alle tilbudene kom jo til klubben, så jeg fikk sikkert ikke høre om alle heller. Jeg fortalte klubben at dersom jeg skulle skifte klubb så var Anfield stedet jeg ville spille fotball i framtiden.

- Hvorfor var det slik?

- Jeg er oppmerksom på historien og hvor spesiell denne klubben er. Tragediene som denne klubben har opplevd, noe som har ført til sterke bånd mellom klubb og fans. Liverpool vekker noe spesielt i meg. Teamspiriten og viljen til å vinne som klubben og Rafa har, og når jeg i tillegg får lagkamerater som Pepe (Reina) og Xabi (Alonso). De har, som Luis (Garcia), alltid fortalt meg om alt det positive med Liverpool, om klubben og livet i byen. Jeg snakket ikke direkte med dem før jeg signerte fordi alt skjedde så raskt. Jeg har tatt fly hit og dit. Min bedre halvdel har snakket med Pepe sin bedre halvdel. Hun sa at de er her for oss, og la oss få vite det dersom det er noe dere trenger.

- Fortell om kapteinsarmbindet som du hadde på i kampen mot Real Sociedad siste sesong, der det sto "You`ll Never Walk Alone" på innsiden.

- Det er fem-seks av mine kamerater som alle er Liverpool-supportere. Fordi de er så opphengt av Liverpool, har de tatovert "You`ll Never Walk Alone" på sine armer. Det har endret seg noe, fordi dette er blitt et symbol på vårt vennskap vel så mye som at dette er sangen til favorittlaget vårt. Alle forstår at jeg ikke kunne tatovert det på armen min mens jeg spilte for Atletico, men de ga meg det kapteinsarmbindet som gave på min siste bursdag.
  
  
- Hvorfor bestemte du deg for å forlate Atletico nå?

- Fordi tiden var rett og fordi Liverpool meldte at de var interesserte i meg.

- Var det en vanskelig beslutning å ta?

- Du får mange muligheter i løpet av livet. Enkelte muligheter kommer bare en gang. Jeg har vært i Atletico Madrid siden jeg var ti år gammel. Jeg har vokst som person og spiller der. Men jeg har aldri fått muligheten til å spille i Europa og jeg tror jeg trenger å ta den muligheten og det steget oppover.   

- Hvor viktig faktor var Rafael Benitez i denne beslutningen om å komme til Merseyside?

- Jeg var overbevist etter første gang jeg snakket med ham. Bare det å kjenne Rafa og vite at han stoler på meg, gir meg en stor selvtillit. Jeg føler meg beæret fordi Liverpool er en så stor klubb. De kunne ha signert hvem som helst. Jeg er utrolig stolt og glad for at de valgte meg!

- Hva vet du om Liverpools fans og hvor mye gleder du deg til å spille foran The Kop?

- Jeg har snakket med mange og sett mange DVDer, men enkelte ting kan du ikke vite før du har prøvd det. Jeg kan ikke vite hvordan det er å spille på Anfield eller spille foran The Kop. Jeg kan nesten ikke vente på å få gjøre det.

- Har du selv satt deg mål om hvor mange mål du skal score i din første sesong?

- Nei, men jeg tror at det første målet må bli å score flere enn jeg har gjort i Spania. Mitt gjennomsnitt der var 15.

- Hvilken melding vil du gi Liverpools fans?

- Jeg vil takke dem, fordi fra i dag - dag èn - folk har forsøkt å møte meg på Melwood. Jeg så flere også på flyplassen. De virker alle som de vil stå bak meg, støtte meg, så alt jeg vil er å få takket dem alle, sier Fernando Torres, i sitt første intervju som Liverpool-spiller.