Torres og Gerrard i troppen

Rafael Benitez med sterkt lag eller sterk benk, når han vil utnytte sin seniortropp heller enn å gi ungguttene en sjanse.

Ifølge de engelske morgenavisene er både Fernando Torres, Steven Gerrard og Jamie Carragher med i kveldens tropp mot Reading. Rafael Benitez har også antydet overfor journalistene at Torres vil starte kampen. Gerrard vil høyst sannsynlig være på benken som en joker å kunne sette inn, mens manageren trolig vurderer å ha Carra som et rutinert midtpunkt i et forsvar hvor han kan benytte flere unggutter.

En som nesten garantert vil starte er Charles Itandje. Reservekeeperen vil få kjærkommen matchtrening i Carling Cup. På høyresiden har Liverpool noe tynn dekning, og hvor Rafa allerede har bekreftet at Jermaine Pennant ikke vil spille. Alvaro Arbeloa har spilt mye denne sesongen, og Steve Finnan er en viktig spiller å holde frisk, slik at det kan gå mot en mulighet for unge Stephen Darby. Yossi Benayoun vil ventelig få spilletid på midtbanen.

I midtforsvaret er det ingen hemmelighet at kapteinen på reservelaget, Jack Hobbs, vil komme inn på den lagdelen som er mest utsatt etter skaden til Daniel Agger. Sami Hyypiä hviles også, og da går det mot at enten Carragher eller Arbeloa blir en rutinert partner ved siden av 19-årige Hobbs.

På venstresiden er det tre spillere som Rafa nok gjerne vil gi muligheten, og det blir spennende å se hvem som spiller av søramerikanerne Emiliano Insua, Fabio Aurelio eller Sebastian Leto. Insua er trolig den fra reservelaget av ungguttene som er nærmest førstelagspill, Aurelio trenger matching etter sitt skadeopphold, mens Leto er et interessant sommerkjøp som også banker på døra til førstelaget. Sistnevnte kan også brukes bak en spiss.

Blant Liverpools kjente femkløver på den sentrale midtbanen er Xabi Alonso skadet, Javier Mascherano blir hvilt og Steven Gerrard settes altså trolig på benken. Da gjenstår Momo Sissoko og Lucas Leiva, som skal bli spennende å se sammen.

De største spørsmålstegnene rettes mot hvem som skal spille på topp, ikke minst etter at det nå antydes at Torres kan få spilletid. Peter Crouch har syntes å være et klart fjerdevalg og det ville være naturlig at han fikk starte mot Reading, i tillegg har man unggutter som Nabil El Zhar og Craig Lindfield.

Tegn tyder altså på at Rafa vil bruke et noe sterkere lag enn hva man kunne anta, men manageren har uansett aldri vært lett å lese i forhold til sine laguttak.

Oppstillingen i Carling Cup mot Reading i kveld kan bli noe slikt:

Itandje; Darby, Arbeloa/Carragher, Hobbs, Aurelio/Insua; Benayoun, Sissoko, Lucas, Leto/Aurelio; Crouch, Torres.