UEFA med latterlig billett-utspill

UEFA hevder at Liverpool er heldige som har fått så mange som 17 000 billetter til finalen i Aten. Seedorf og Cafu vil ha revansje. Mye tyder på at Liverpool spiller i Hong Kong i sommer.

UEFA er i dag frekke nok til å hevde at Liverpool har vært heldige som får så mange som 17 000 billetter til Champions League-finalen. Samtidig blir billettene solgt for rundt £1000 på svartebørsen i England.

UEFAs kommunikasjonssjef William Gaillard presterer å si at Liverpool FC har fått en god billettkvote.

- Under VM i fjor sommer fikk franskmennene og italienerne bare 4000 billetter hver, så Liverpool-fansen har ingen grunn til å klage, påstår han.

- Dersom vi bygde et stadion med plass til en million seter, ville kampen likevel bli utsolgt, og supportere ville ikke være i stand til å se banen. Det er utelukket at Liverpool vil få flere billetter i ukene som kommer. 17 000 er det de får, sier Gaillard og bommer fullstendig på poenget. Nemlig at UEFA selv bidrar til å forsyne svartebørshaiene med brorparten av de nærmere 30 000 billettene de ikke lar gå til de to finalelagene.

Gaillard advarer ellers Liverpool-supportere mot å kjøpe billetter på svartebørsen, og sier at disse supporterne kan bli nektet inngang på stadion.

- Alle billetter er registrerte med nummer og vannmerke. Vi vet eksakt hvem som har kjøpt enhver billettserie. Vi vil foreta stikkprøver ved inngangene.

I Liverpool er sinnet i ferd med å vokse på grunn av UEFA sin latterlige billettpolitikk. Liverpool-politikeren Peter Kilfoyle har skrevet til sportsministeren og bedt han ta affære.

- Etterspørselen blant genuine Liverpool-fans er enorm, og UEFA bør komme opp med flere billetter til dem, sier han.

- 17 000 billetter er en vits. Jeg venter på resultatet av dagens trekning. Får jeg ikke billetter vil ikke jeg og min 14 år gamle sønn reise, sier Les Lawson i Liverpools Offisielle Supporterklubb.

Reaksjonene etter dagens trekning har heller ikke latt vente på seg. Et overraskende høyt antall fancards virker å ikke ha hatt hellet med seg i den trekningen.

Seedorf og Cafu vil ha revansje
Milans midtbanespiller Clarence Seedorf innrømmer at han higer etter revansje mot Liverpool i Champions League-finalen.

- Vi ønsker en sportslig hevn mot Liverpool. Jeg gråt etter kvelden i Tyrkia. Det var et slag i ansiktet å tape kampen i løpet av seks minutter. Det blir en ny vanskelig kamp, der fysisk styrke kan utgjøre forskjellen. Nøkkelen ligger i å score flere mål en dem, slår nederlenderen fast til den spanske avisen AS.

Også lagkameraten Cafu er ivrig etter å omskrive historien fra 2005.

- Jeg lover at vi skal gjøre alt for å slå dem, og prøve å glemme nederlaget i 2005. Det som skjedde i Istanbul var helt utrolig, og vil ikke skje igjen. Jeg tenker vanligvis ikke så mye på fortiden, men det vil være spesielt å møte Liverpool igjen, og slå dem, sier brasilianeren til uefa.com.

- Da Shevchenko bommet i straffespark-konkurransen var det som å ta en dusj i kaldt vann, eller som å få et piano i hodet. Jeg var ødelagt, men det er en del av fotballen, slår han fast.

Liverpool til Hong Kong i sommer?
Etter det liverpool.no har grunn til å tro kommer Liverpool til å delta i FA Premier League Asia Trophy i Hong Kong i sommer. Andre klubber som vil delta er Portsmouth og Fulham. Firelagsturneringen finner sted i tidsrommet 24.juli-27.juli. Altså en uke før de røde reiser til Rotterdam for å delta i en turnering der.