Villa snuser på Bellamy

Villa viser igjen interesse for Bellamy. Torres tror han kan innfri. Liverpool får konkurranse om Benayoun. Rafa sjokkert over manglende Fowler-interesse. Parry avfeier Quaresma-link.

Lokalavisen Express & Star i Birmingham melder at Aston Villa-manager Martin O’Neill trolig vil prøve seg med et nytt bud på Craig Bellamy nå som Rafael Benitez mer eller mindre har innrømmet at han vil selge waliseren.

Klubben som Liverpool skal møte i ligaåpningen sikret seg West Hams Nigel Reo-Coker for £8.5M i går, og etter at Fernando Torres nå har blitt Liverpool-spiller øyner Villa-manageren håp i hengende snøre også når det gjelder Bellamy. Det er imidlertid mulig at West Ham, Blackburn og Newcastle vil ha et ord med i laget når Bellamy skal prises bort fra Anfield.

Torres tror han kan innfri forventningene
Før Fernando Torres satte kursen tilbake til Madrid rakk han noen ord med Liverpool Echo.

- Jeg ønsker å gjøre Liverpool-supporternes drømmer til virkelighet, var den lite beskjedne tiltredelseserklæringen etter £20.2M-overgangen.

- Jeg vet at forventningene til meg vil være ekstremt høye, og jeg vet at folk håper jeg skal score mange mål. Jeg ivrer etter å innfri disse forventningene. Jeg tror ikke jeg vil få tilpasningsproblemer. Jeg håper å finne meg til rette raskt, og jobbe veldig, veldig hardt for å innfri.

- Liverpool er ikke en klubb noen trenger å ”selge” til deg. Tilliten manageren har vist meg var nok til å åpne døren for å komme hit.

- Jeg har sett mye engelsk fotball på TV, og jeg er klar over at dommerne tillater mer i England enn i Spania. Det er vanskeligere å få frispark i England. Jeg har snakket med andre spanjoler som er i klubben, så jeg tror at jeg er godt forberedt på det som venter meg. Jeg går til oppgaven uten frykt.

Rafael Benitez tror ikke det høye overgangsbeløpet vil tynge 23-åringen. Manageren avfeier muligheten for at Torres vil få de samme problemene som en annen Fernando – Morientes – fikk, da han ankom Liverpool. Morientes gjorde som kjent bare 12 mål på 61 kamper for Liverpool før han returnerte til Spania.

- Torres er 23 år gammel og higer etter å vinne trofeer. Han er også fysisk sterkere enn Morientes. Fernando Morientes viser igjen sine kvaliteter i Spania, men Torres er sterkere og kan kjempe alene på topp. Han har kjempet alene i sju år i Spania, og i Atletico har alle snakket om ham hele tiden. Han vet alt om hva press innebærer, og han kan håndtere det, tror Benitez.

Konkurranse om Benayoun
Liverpool Echo melder at Rafael Benitez kan få konkurranse fra Manchester City og Sven-Göran Eriksson i forsøket på å sikre seg underskriften til West Hams Yossi Benayoun. Det er ventet at City vil legge inn et bud på israeleren i neste uke.

Rafa sjokkert over at ingen vil ha Fowler
Rafael Benitez uttaler til Echo i dag at han er sjokkert over at Robbie Fowler ikke har funnet seg noen ny klubb å spille for ennå.

- Robbie viste førsteklasses holdninger og profesjonalitet mens han var her. Han jobbet veldig hardt både på trening og i kamp, og alle vet hvilke kvaliteter han besitter foran mål. Han har ennå mye å gi på en fotballbane. Vi hadde allerede fått tak i Voronin og jaktet også en spiss til, og det var grunnen til at vi lot ham gå. Jeg er overrasket over at ingen har gitt ham kontraktstilbud.

Liverpool avfeier Quaresma-link
Nå starter altså Benitez jakten på vingspillere.

- Vi er på utkikk etter vinger nå, og selv om vi må selge noen spillere, håper jeg vi ikke behøver å gjøre det før vi kjøper vinger. Vi nærmer oss når det gjelder noen av spillerne vi vurderer, og jeg tror vi skal være i stand til å hente inn en ving med en gang, uansett hva som skjer med utgående overgangssaker, siteres manageren.

Echo skriver imidlertid at Porto-vingen Ricardo Quaresma ikke vil være denne vingen, trass i rapporter om at Liverpool har lagt inn et bud på £13.5M for 23-åringen. Dette blir nå tilbakevist av Liverpool-ledelsen.

- Tull, er den korte kommentaren fra daglig leder Rick Parry.

Echo rapporterer også at Benitez sin interesse for brasilianske Alessandro Mancini skal ha kjølnet.