West Ham vil også ha Bellamy

Aston Villa får kamp av West Ham om Bellamy. Slutt på korttidslån av spillere i engelsk fotball. Florent Malouda ser ut til å havne i Chelsea. Javier Mascherano ikke med mot Paraguay.

West Ham ser ut til å være favoritter til å få kjøpe Liverpools Craig Bellamy. Den walisiske landslagsspissen er jaktet av Aston Villa, men nå ser det ut som The Hammers er villige til å strekke seg lengst. Londonlaget ser ut til å miste sin spissjuvel Carlos Tevez til Manchester United og lagets islandske eier, Eggert Magnusson, har allerede vendt blikket til Anfield for å finne erstatteren.

27-årige Bellamy ser ut til å sitte med Svarte-Per etter at Liverpool onsdag kjøpte Fernando Torres. Når han fra før har Peter Crouch, Dirk Kuyt, Andriy Voronin å konkurrere med, så er det klart at Bellamy har best å finne seg en ny klubb.

Den kontroversielle walisiske landslagskapteinen kom fra Blackburn i juni 2006 for seks millioner pund. Han har fra før spilt for lag som Norwich, Coventry, Newcastle og Celtic. I løpet av sommeren må han sannsynligvis sende flyttemelding igjen. I pressen har det versert summer som ti-elleve millioner pund for Craig. Dette er penger Rafael Benitez trenger for å finne det som han nå trenger, nemlig vinger til å forsterke stallen med. Spanjolen var ærlig overfor Bellamy på onsdagens pressekonferanse på Melwood. På spørsmål fra en journalist om han var glad for at han var i stallen, svarte Benitez;

- Snakker du om Torres?

Da han fikk vite at det var Bellamy spørsmålet gjaldt, svarte han;

- Jeg er svært glad for å ha Torres her. Bellamy er fortsatt hos oss, men det er enkelte klubber som har forhørt seg om hans tilgjengelighet. Craig kjenner sin situasjon, så får vi se hva som skjer i framtiden. Med nye spillere på laget, så kan det bli vanskelig for enkelte andre spillere. Det eneste jeg kan si er at Peter Crouch blir hos oss, sa Benitez.

Korttidslån en saga blott
Av dagens nyhetssaker på liverpool.no, så er det tre Liverpool-spillere som kan være på vei ut på lån. James Smith og Jimmy Ryan kan være på vei til Bury, mens Paul Anderson har vekket interesse for Swansea. I tillegg er Adam Hammill på vei til et nytt låneopphold i skotsk fotball, Danny Guthrie er på utlån til Bolton, mens Godwin Anthi er i Hartlepool. Selv har Liverpool Emiliano Insua på lån.

Nå har The Football league bestemt at spillere som skal lånes ut, ikke kan gå på kortere utlån enn en hel sesongs basis. Så dersom Liverpool lar Smith, Ryan, Anderson og Hammill gå på lån, så kan de ikke kalles tilbake før siste ligarunde er spilt i mai neste år.

Tidligere har det vært vanlig for små klubber i akutt spillernød å låne spillere på en- eller tre-måneders basis. Dette blir det nå slutt på. Alle spillere som lånes ut, skal være på utlån den resterende delen av sesongen.

Newcastle-sjef Sam Allardyce sier til lokalavisen Evening Chronicle at det nå er slutt på slike akutte lån på kortere basis.

- Skal jeg la en spiller gå ut på lån, så blir det mer effektivt å la spilleren gå på en kortvarig transfer. Jeg har ingen mulighet til å kalle spilleren tilbake. Derfor må vi tenke nøye igjennom før vi lar spillere gå på lån, slik at vi ikke i slutten av august oppdager at vi har latt en spiller på en plass som vi trenger spillere. Da er det lenge å vente til overgangsvinduet åpner igjen. Dersom stallen vokser så mye i august at jeg mener at en av de unge spillerne ville ha gått av et kortere opphold i en annen klubb, så må vi vurdere om vi er villige til å la ham gå på lån, til tross for de nye reglene, sier Big Sam.

Dette betyr også at flere av de nest beste spillerne i lagene på øverste nivå i engelsk fotball blir i disse klubbene i stedet for å dra ut på lån. Dermed vil reservelagsserien bli bedre og mer interessant kommende sesong. 

The Football league sier i en kommentar at Big Sam misforstår lånesystemet noe i og med at de nå kun vil godta ett års lån, og ikke seks-måneders som Sam Allardyce ser ut til å tro.

Malouda ser ut til å havne i Chelsea
Ikke mange dagene etter at siste sesong var over var Lyon-spilleren Florent Malouda linket til Liverpool. Mye har skjedd i de ukene som er gått. 27-årige Malouda har vært linket til både Real Madrid og Chelsea. I går ble Malouda hentet ut av Lyons sesongoppkjøring i Tignes, og kjørt til det som sannsynligvis er en legesjekk på Stamford Bridge. Ihvertfall sier de siste rapportene at Malouda blir Chelsea-spiller en av de nærmeste dagene for en overgangssum på 13,5 millioner pund. Dermed må Rafael Benitez lete andre steder etter sin ving.

Mascherano ikke i førsteelleveren
Javier Mascherano er ikke med i førsteelleveren i nattens kamp for Argentina mot Paraguay i Copa America. Dette er siste kamp i grunnspillet. Argentina er allerede klare for kvartfinalen, der de sannsynligvis vil møte Peru (dersom de vinner gruppa. Kommer de på andreplass, møter de Mexico, i kvartfinalene som spilles natt til kommende søndag). Landslagssjef Alfio Basile har gjort hele åtte forandringer fra siste kamp. Det er ventet at Mascherano er tilbake på laget igjen til kvartfinalen. Argentina-Paraguay sendes på Canal + Sport 02,40 i natt.