Xabi: - Jeg er klar

Alonso sier at han har trent som vanlig helt uten smerter og er klar til kamp mot Chelsea, og håper at han vil bli involvert i kvartfinalen i Carling Cup.

En av dem som ser fram til kveldens kamp mot Chelsea er utvilsomt Xabi Alonso. Den spanske pasningsgeneralen var tilbake til ligakampen mot Arsenal etter sitt brudd i foten, men slo opp skaden og måtte en ny tur på sidelinjen. Nå er han tilbake i førstelagstroppen igjen og det er ventet at han vil spille på Stamford Bridge, noe hovedpersonen naturlig nok også krysser fingrene for.

- Det har vært frustrerende for meg, innrømmer Xabi til Liverpool Echo.

- Ingen liker å være skadet da du vil spille kamper og trene sammen med dine lagkamerater. Jeg har hatt skader tidligere og det er noe du må akseptere som en del av fotballen, men hva som gjorde det verre denne gangen var at jeg nettopp hadde kommet tilbake fra skade.

- Det ville vært deilig å få muligheten ute på banen i dag, da jeg føler at jeg er klar.

- Jeg har trent i to og en halv uke, både med førstelaget og reservene, og alt har gått bra. Den virkelige testen kommer imidlertid i kamper. Jeg har spilt og taklet som normalt på trening og jeg er helt uten smerter, slik at jeg forventer ingen problemer.

- Det er lett å si i ettertid, men det hadde kanskje vært best om jeg hadde blitt byttet ut like før jeg ble skadet igjen mot Arsenal. Jeg begynte å bli sliten på det tidspunktet, men som spiller ønsker du ikke å forlate banen. Ikke minst siden laget ditt leder.

- Han liker å takle og det gjør jeg også, svarer Alonso på spørsmålet om en mulig ny duell med Frank Lampard, som brakk ankelen på 26-åringen i en tidligere kamp.

- Jeg liker den fysiske delen av spillet og vet at jeg dermed både vil takle og bli taklet. Vi har spilt noen ganger mot hverandre nå og begge vil gjøre det en kan for sitt lag. Jeg har ingen problemer med ham.

- Det som er viktig for meg nå er at jeg er tilbake i troppen. Hvis jeg i tillegg blir gitt spilletid vil det være enda bedre.

- Kamper mot Chelsea er alltid viktige, uansett hvilken turnering det dreier seg om. Vi må tro at vi kan få til et bra resultat på Stamford Bridge, da en seier der vil gi oss troen på at vi kan slå hvem det skal være av de fire store på bortebane.

- Hvis du ønsker å kjempe om de gjeveste trofeene må en være i stand til å få resultater på slike steder.