Zenden til Marseille

Bolo Zenden til Olympique Marseille. Rafa mente det var best for Garcia å gå. Billetter til Rotterdam-kamper. NRK P1 sender fra Liverpool.

Boudewijn Zenden har endelig funnet seg en ny klubb. Nederlenderen, som ble frigitt av Liverpool etter siste sesong, har skrevet under for Olympique Marseille.

Bolo (blir 31 år i august) ble fri agent 1. juli og under forhandlingene Olympique Marseille har hatt med Liverpool angående Djibril Cisse, ble også interessen for Zenden vekket. Dette bekrefter direktør Pape Diouf overfor avisa L`Equipe. Frankrike er det fjerde landet Zenden nå spiller profesjonell fotball, etter Nederland, Spania og England.

Best for Luis å gå
Rafael Benitez mener det beste Luis Garcia kunne gjøre var å forlate Liverpool og si ja til tilbudet fra Atletico Madrid. Manageren har mange lovord å komme med til sin landsmann og tidligere spiller.

- Han var lykkelig i Liverpool, men Atletico er en god klubb for ham. Jeg kunne ikke love ham en fast plass på laget. Han ønsket å spille hver kamp, men det var ikke så lett. Derfor er dette en god overgang for ham. Han kommer til en stor, god og ambisiøs klubb. Jeg ønsker ham alt godt. Luis er en fantastisk spiller, en fantastisk person og en fantastisk profesjonell. Han har vært en fantastisk spiller for oss, med talent og evner til å endre en kamp. Ofte under hjemmekampene er det slik at motstanderne ligger lavt. Da var Luis sterk. Han har evnen til å endre kampbildet. I enkelte kamper har jeg tenkt at dersom vi hadde hatt Luis her, så hadde mye vært annerledes, sier Benitez.

Liverpool Echos journalist, Chris Bascombe, mener Luis Garcia var spilleren for de store anledninger.

- Luis Garcia er en av de store spillerne i Benitez-æraen i Liverpool Football Club så langt, sier Bascombe.

Billetter til Rotterdam
Liverpool FCs offisielle webside kommer med billettinformasjon for turneringen i Rotterdam første uka av august; klubben har fått 1000 ståbilletter til kampen mot Shanghai Shenhua fredag 3. august (klokken 18,30) og 1600 ståbilletter til kampen mot Feyenoord søndag 5. august (klokken 20,00). Førstnevnte kamp er en Liverpool FC XI-kamp. Billettene koster 22 pund hver. Fans med All season-billetter bes om å ta kontakt med klubben fra onsdag 11. juli og de med All Fan Card Holders fra tirsdag 17. juli.

P1 sender fra Liverpool
Programmet Norgesglasset på NRK P1 sender nå mellom 13 og 15 direkte fra Liverpool. Programleder Arild Opheim sa klart fra at det ikke blir særlig fotball i den to timer lange direktesendingen, men The Beatles derimot. I dag er det nemlig 50 år siden John Lennoin og Paul McCartney møtte hverandre første gang, og det skal behørig feires på eteren.