- Bra at lokale talenter får sjansen

Jamie Carragher er veldig godt fornøyd med at Stephen Darby, Jay Spearing og Martin Kelly fikk spilletid i CL denne uken. Hearts ønsker seg Nemeth. God uke for Kewell og Baros.

Jamie Carragher gleder seg over at lokale gutter igjen er i ferd med å spille seg inn i førstelagsdiskusjonen i Liverpool. Det er selvsagt trioen Stephen Darby, Jay Spearing og Martin Kelly han har i tankene, etter at de slapp til i andre omgang mot PSV i Eindhoven på tirsdag.

Carragher tror det er tøffere for lokale spillere å slå igjennom på førstelaget nå, enn da han selv fikk sjansen for 10 år siden.

- Det er vanskelig. Det er vanskeligere enn da jeg startet min karriere, for Liverpool er et bedre lag nå, sier scouseren til Liverpool Echo.

- Vi blir nå ansett som et av de beste lagene i Europa, og det gjør det mye verre for en ung spiller å spille seg inn på laget. Det er utfordringen unge lokale spillere i dag står overfor, så det var flott å se tre av dem på banen mot PSV.

- Ikke mistforstå meg, kampen var alt vunnet da de kom på banen, men de lot seg uansett ikke påvirke av alvoret i situasjonen og de gjorde det ganske så bra.

Carragher er ikke i tvil om at de få minuttene som trioen fikk på banen betydde mye for dem. Nå håper han at disse spillerne vil fortsette fremgangen og gi laget et lokalt preg også i årene som kommer.

- Debuten for Liverpool i Champions League er noe de vil huske for resten av livet. Jay fortalte meg at han mottok 37 tekstmeldinger etter kampen, der familie og venner ga uttrykk for hvor glade de var på hans vegne. Det var vi alle.

- Når du er lokal gutt som gått gradene i klubben, har du den ekstra klubbfølelsen. Dette er ikke ment som kritikk av utenlandske spillere, men klubben betyr nok mer for de lokale guttene. Det ser du på disse unge spillerne på trening hver dag, avslutter Carra.

Hearts ønsker seg Nemeth
Liverpool Echo rapporterer at den skotske toppklubben Hearts følger Krisztian Nemeth med argusøyne. Hearts-manager Csaba Laszlo har avslørt at han ønsker å kjøpe sin 19-årige landsmann fra Liverpool i det kommende transfervinduet, men innser samtidig at Liverpool neppe vil gi slipp på spisstalentet.

- Vi er interessert i Liverpools Nemeth, men prisen er veldig høy og vi har ikke mye penger å rutte med, siteres Laszlo.

God uke for Kewell og Baros
Man har hørt lite til Harry Kewell og Milan Baros etter at den tidligere Liverpool-duoen sluttet seg til Galatasaray. Denne uken har imidlertid vært bra for de to. Galatasaray er nemlig klare for neste runde i UEFA-cupen etter å ha slått Andriy Voronins Hertha Berlin med 1-0. Kewell spilte hele kampen, og det var hans innlegg som førte til straffesparket som Milan Baros satte i mål. I helgen kom begge de to tidligere Liverpool-spillerne på scoringslisten, da Galatasaray slo Ankaragucu 3-0.