- Liverpool er veldig avhengige av Torres

Arsene Wenger mener at skaden til Fernando Torres svekker Liverpool. Michael Thomas spår Liverpool-seier, og takker nei til Arsenals invitasjon om å markere ligamesterskapet i 1989.

Arsenal-manager Arsene Wenger mener at Liverpool har blitt veldig avhengige av Fernando Torres, og antyder at den spanske spissens fravær vil gi The Gunners gode muligheter til å slå Rafael Benitez sitt mannskap i morgen.

Torres har som kjent ikke spilt siden slutten av november, grunnet en strekkskade på baksiden av låret.

- Spør man Liverpool vil de ønske at Torres kunne spille mot oss, så de vil i alle fall ikke være sterkere nå som de må klare seg uten ham i en lengre periode, uttalte Wenger på sin pressekonferanse i går.

- På kort sikt kan du klare deg uten dine beste spillere, men dersom Torres blir ute til mars eller april vil det svekke Liverpools sjanser til å vinne ligaen. Dersom det kun er et hamstring-problem, vil han nok være tilbake i januar, la han til.

- Selv er vi svært motiverte for å slå enda et av de såkalte topplagene, og jeg er overbevist om at vi besitter kvalitetene til å greie det.

Arsenal-manageren hevder hardnakket at han ikke tenker på hevn for Champions League-nederlaget i fjor. Liverpool slo som kjent ut Arsenal i kvartfinalen.

- Dette er en mulighet for oss til å knappe inn på Liverpools forsprang. En mulighet som vi ønsker å ta vare på. Det er alt dette dreier seg om.

- For øyeblikket er det veldig jevnt i teten. For første gang på 6-7 år virker det som antallet poeng man trenger for å vinne ligaen vil være mye lavere enn det som har vært vanlig de siste sesongene. Alle taper poeng mot alle. Liverpool og Chelsea har sløst bort mange poeng på hjemmebane, noe som trolig betyr at man i år vil vinne ligaen med under 80 poeng.

- For oss handler det om å komme tilbake i tetstriden, og da er det viktig for oss å slå Liverpool.

Wenger kunne imidlertid ikke helt dy seg, og måtte kommentere fjorårets kvartfinalenederlag likevel.

- Det var skuespill da Babel fikk straffe. Kolo Toure var ikke borti ham. Vi ble snytt for straffe på Emirates, og de fikk et straffespark som aldri skulle ha vært gitt på Anfield. Vi var også veldig uheldige i ligakampen mot Liverpool, som ble spilt mellom de to Champions League-kampene. Jeg følte vi var ekstremt uheldige i alle de tre kampene.

Thomas tror på Liverpool-seier
Michael Thomas knuste Liverpools drømmer da hans scoring dypt på overtid frarøvet de røde ligamesterskapet i 1989. Tre år senere scoret han for Liverpool i FA-cupfinalen på Wembley. Nå spår den tidligere Arsenal- og Liverpool-spilleren at Anfield-klubben vil trekke det lengste strået på Emirates i morgen.

- Jeg har alltid blandede følelser når Liverpool møter Arsenal. Jeg har fortsatt sterke bånd til begge klubbene. Jeg holder vanligvis med Liverpool når kampen spilles på Anfield og Arsenal når kampen spilles på Emirates, forteller Thomas til Liverpoolfc.tv.

- Denne gangen er det imidlertid litt annerledes, ettersom jeg ønsker at Liverpool blir ligamestere i mai. Jeg lengter virkelig etter at de bryter den forbannelsen, etter å ha gått så lang tid uten et ligamesterskap. Og jeg ønsker i alle fall ikke at Manchester United skal klare å tangere Liverpools rekord på 18 ligamesterskap.

- Jeg tror Liverpool må ta tre poeng i morgen for å opprettholde håpet om å vinne ligaen. Jeg tror det passer Liverpool å spille på bortebane. Forsvaret er solid denne sesongen. Mascherano er en stor spiller sentralt på banen, og en mye bedre takler enn jeg var. Gerrard er en helt annen type igjen. Det er ikke mange spillere som kan matche ham.

- Jeg tror Liverpool kan vinne på Emirates. Jeg så tilsvarende kamp i fjor, og da virket ikke Arsenal-spillerne på hugget. Når Liverpool fikk med seg ett poeng fra den kampen medførte det samtidig at Arsenal ikke lenger hadde noen sjanse til å vinne ligaen.

- Arsenal har vært veldig ujevne denne sesongen, og fansen er ikke fornøyde. Skal de få overtaket i denne gangen, må de ta tak i kampen tidlig. Arsenal har slått Manchester United og Chelsea, men en del mindre klubber har slått dem. Så de har hatt en del problemer. De vil nok være veldig motiverte mot Liverpool, men jeg tror Liverpool vil være i stand til komme seg gjennom Arsenals forsvar. Arsenal-forsvaret har til tider virket veldig svakt.

- Arsenal vil definitivt angripe Liverpool med alt de har, men jeg tror de mangler selvtillit for øyeblikket. Jeg har aldri vært særlig god til å spå resultater, men jeg tror det blir en veldig jevn kamp og at Liverpool vil ta seieren. Jeg tipper 2-1 til Liverpool. Arsenal vil nok skape mange sjanser, men er sårbare i forsvar og jeg tror Liverpool vil utnytte det.

- Arsenal har invitert meg til kampen, ettersom det nærmer seg 20 år siden den famøse kvelden på Anfield, og Arsenal ønsker å markere det i forbindelse med denne kampen. Men jeg tror jeg holder meg unna. Slikt ligger ikke for meg. Der og da var det flott å score et slikt viktig mål. Jeg gjorde mange folk glade og mange folk triste. Men nå vil jeg helst ikke være involvert i feiringen av jubileet og slike markeringer.

- Liverpool har slitt litt i sine tre siste hjemmekamper mot Fulham, West Ham og Hull, men jeg tror det kun er et tidsspørsmål før de er tilbake i godt, gammelt slag igjen. Steven Gerrard har vært redningen et par ganger nå, så nå må noen av de andre spillerne ta mer ansvar for å lette presset på ham. Martin Skrtel er snart tilbake fra skade, så laget har mye å glede seg over for øyeblikket.