- Seieren setter press på konkurrentene

Benítez glad for viktig seier mot Bolton. De tre poengene setter ekstra press på Everton og Villa. Rafa roser Babel. Gerrard lettet over tre poeng. Babel tror Gerrards utblåsning har hjulpet.

Rafael Benítez hyller sitt lag etter dagens 3-1-seier mot Bolton. Det var bare Liverpools andre seier på de siste syv besøkene på Reebok Stadium. Siste seier der kom under Gerard Houllier i 2002/03-sesongen.  

Rafa mener at en seier i midtuken mot West Ham vil gi gjøre laget godt skjerpet foran de siste tre månedene av sesongen.
- Hver seier er viktig, men spesielt nå når det er så jevnt om 4.plassen, uttaler Benítez til Liverpoolfc.tv etter kampslutt.

- Å sette andre lag under press er viktig. Hvis vi kan vinne kampen vi har til gode, så vil utfallet avhenge av oss.

- Vi kan så ta fatt på Newcastle-kampen og Champions League-kampen med mer selvtillit. Det er viktig at vi nå fortsetter å vinne.

Etter en noe nervøs åpning der Bolton fort kunne nettet to ganger, tok Liverpool ledelsen etter 11 minutter, da Boltons keeper Jussi Jääskelainen lagde selvmål. Gerrards skudd traff finnen og ballen skrudde over målstreken. TV-reprisene viste at skuddet hadde gått utenfor hvis keeperen ikke hadde involvert seg. Det ga Liverpool selvtillit videre i kampen for å sikre tre poeng.
- Det var skuffende for keeperen, men bra for oss. Slikt skjer av og til, kommenterer Rafa.

- Jeg sa før kampen at laget virket veldig konsentrert og trente bra. Etter de første fem minuttene hadde vi problemer med frisparkene deres, men etter det synes jeg laget spilte bra. Vi forsøkte å holde på ballen fordi vi visste at det ville bli mer fysisk dersom vi miste ballinnehavet. Planen var å spille i høyt tempo.

Ryan Babel økte så ledelsen et kvarter etter sidebytte, før Fabio Aurélio scoret sitt første mål i ei Liverpool-dtrøye. En flott scoring av brasilianeren som brystet ned ballen og scoret på hel volley fra cirka 20 meter. Tamir Cohen, sønn til tidligere rød Avi Cohen, reduserte for hjemmelaget.

Benítez var også svært glad for hva Ryan Babel presterte. Nederlenderen ble for eksempel kåret til Liverpools beste på liverpool.nos spillerbørs.
- Jeg tror det var en god kamp for ham. Han fikk mye rom og han kunne komme in bak forsvarerne. Han kom i situasjoner en-mot-en. De måtte holde øye med Torres og Gerrard. Det ga Babel mer frihet.

Steven Gerrard uttalte tidligere i uken sin frustrasjon over Liverpools ligaplassering, men var selvsagt svært lettet over tre poeng.
- Som lagkaptein er det noen ganger nødvendig. Vi er skuffet over hvor vi befinner oss i ligaen. Vi må holde sammen og kjempe til siste slutt, uttaler Gerrard til Setanta Sports.

- Det var meget stort. Alle rundt oss på tabellen gjør det virkelig bra i øyeblikket. Vi har vært litt ustabile, så det er viktig å få poengene, og vi kan nå ta fatt på onsdagens kamp fulle av selvtillit.

Babel er sikker på at lagkapteinens kritikk av Liverpools prestasjoner i ligaen har båret frukter.
- I dag så dere selvtilliten vår ute på gressmatten. Vi må holde presset på Everton ved like. Jeg er sikker på at de vil avgi poeng til slutt.