- Torres var på rekordjakt

Rafael Benitez forteller at Fernando Torres hadde som mål å slå scoringsrekorden til Ruud van Nistelrooy før dagens kamp. Trening og hektisk møteaktivitet kommende uke.

Rafael Benitez kunne etter kampslutt på White Hart Lane i ettermiddag avsløre at Fernando Torres hadde tryglet ham om å få spille kampen, fordi spissen ønsket å ta rekorden til Ruud van Nistelrooy og bli mestscorende utlending i debutsesongen i Premier League.

Stjernespissen satte da også inn sitt 24. ligamål drøye kvarteret før slutt, og slettet dermed nederlenderens rekord.

- Vi snakket om rekorden før kampen. Torres ønsket å spille i denne kampen, og han ønsket å gjøre mål, forteller Benitez til liverpoolfc.tv.

- Det er alltid vanskelig å vite hvordan en spiller vil finne seg til rette i Premier League når du henter noen fra utlandet, men Torres er ung og sulten. Han ønsker suksess over flere år. Han har vist hva han kan ute på banen, legger manageren til.

- Torres er en god spiss, og det er mange slike i Premier League. Jeg skal ikke påstå at han er den beste, ettersom andre spisser besitter andre egenskaper, men for oss fremstår han i alle fall som den beste.

Liverpool gjorde hele 119 mål totalt denne sesongen, mens Jose Reina holdt nullen i hele 18 ligakamper i motsatt ende av banen. Dermed gjorde de røde flest mål av samtlige lag i toppdivisjonen, mens Reina holdt buret rent flere ganger enn noen annen keeper.

- Vi snakker om 119 scoringer, noe som er mer enn noe annet lag i England. Vi holdt nullen igjen, og vår keeper vant Golden Glove for tredje år på rad. I tillegg har altså Torres markert seg som den mest målfarlige utlending i en debutsesong noen sinne. Det er mye positivt å ta med seg, konstaterte Benitez.

- Folk sier vi er et defensivt lag, men statistikken taler sitt tydelige språk om det motsatte. Vi spiller god angrepsfotball, og prøver å vinne alle kamper. Noen ganger klarer vi det ikke. Malurten i begeret er at vi ikke klarte det viktigste, nemlig å vinne et trofé.

- Nå jobber vi hardt for å forbedre troppen. Vi har en liste med spillere i ulike posisjoner, og vil håper å gjøre fremgang med disse. Jeg tror vi vil bli enda bedre. Nå skal vi ha en uke til med trening og en rekke møter, så kan jeg kanskje ta en ukes ferie. Men snart vil jeg være tilbake igjen.