- Vi kan vinne uten Torres

Benitez tror troppen er sterk nok til at Wigan kan beseires uten Torres. Bruce med god statistikk mot Rafa. Hyypiä spiller mot Wigan, og Agger mot Atletico?

Etter seieren over Manchester United tidligere i høst, tror man virkelig i Liverpool-leiren at man kan klare seg uten Fernando Torres også under et nytt skadeopphold for stjernespissen. Man slo nemlig erkerivalen fra andre enden av East Lancs Rd uten Torres, mens Steven Gerrard kun spilte de siste drøye 20 minuttene. Det beviste overfor Rafael Benitez og spillerne selv at de er kapable til å vinne selv de vanskeligste kamper uten lagets to beste spillere.

- Det er positivt at vi har en sterkere tropp nå. Vi klarte å slå Manchester United uten Gerrard og Torres. Vi kan ikke benytte Torres i dag, så forhåpentligvis har vi nok kvalitet i troppen til å ta tre poeng uten ham, sier manageren til Liverpool Daily Post bare noen timer før kampen mot Wigan.

- Det har gitt resten av spillerne selvtillit at vi kunne slå United uten Gerrard og Torres. Vi er i stand til å vinne med andre spillere. Vi har et godt lag og en god tropp, resonnerer Benitez.

Manageren frykter imidlertid en lignende kamputvikling som i kampen mot Stoke. En kamp som endte 0-0 etter at Steven Gerrard uforståelig fikk annulert en frisparkscoring etter to minutters spill.

- Denne kampen kan komme til å ligne på Stoke-kampen. Det bekymrer meg, ettersom vi skal møte et lag som har spilt bra like etter en landslagspause. Vi må være forberedt på oppgaven og konsentrerte. Mister vi konsentrasjonen kan vi måtte betale dyrt for det.

- Tidligere år har vi ikke hatt en like sterk tropp som vi har nå, og jeg tror vi kan vinne denne type kamper nå. Spillerne vet hvor viktig tre poeng er i alle kamper. Det betyr ingenting hva motstanderen heter. Når du ligger i teten er kamper som dette viktige, ikke minst for det er vanskeligere å være fokusert enn i toppkampene.

Bruce har taket på Rafa
Benitez har fortsatt til gode å vinne en ligakamp med Liverpool mot et lag ledet av Steve Bruce. I fjor klarte både Birmingham og Wigan å ta poeng på Anfield under Bruce sin ledelse.

- Steve Bruce er rutinert, og leder sine lag godt. Det er vanskelig å si hvorfor han har så god statistikk mot meg i ligaen. Jeg husker en hjemmekamp mot Birmingham der vi kontrollerte kampen fullstendig, men pådro oss et frispark ute på flanken og de utlignet. I fjor skjedde det samme mot Wigan.

Agger eller Hyypiä?
I og med Martin Skrtels langtidsskade kan det bli gjensyn med Daniel Agger i ligasammenheng i dag. Det vil i så fall bli den første ligakampen som dansken starter siden den uavgjorte matchen mot Portsmouth 15.september i fjor.

- Både Agger og Hyypiä er spillere som jeg kan stole på. Vi har tre muligheter på midtstopperplassene, i Hyypiä, Carragher og Agger. Det er et luksusproblem for meg. Men jeg må ta Champions League i betraktning, ettersom Hyypiä ikke er med i troppen der, slår Benitez fast, og antyder dermed at finnen kan få en startplass mot Wigan i ettermiddag på Aggers bekostning.

Liverpools resultater uten Fernando Torres: Liverpool 2-1 Man Utd, Prem, Sept 13 2008; Birmingham 2-2 Liverpool, Prem, Apr 26 2008; Fulham 0-2 Liverpool, Prem, Apr 19 2008; Liverpool 1-2 Barnsley, FAC, Feb 16 2008; Chelsea 0-0 Liverpool, Prem, Feb 10 2008; Liverpool 5-2 Havant & W, FAC, Jan 26 2008; Luton 1-1 Liverpool, FAC, Jan 6 2008; Chelsea 2-0 Liverpool, LC, Des 19 2007; Liverpool 8-0 Besiktas, CL, Nov 6 2007; Blackburn 0-0 Liverpool, Prem, Nov 3 2007; Liverpool 2-1 Cardiff, LC, Okt 31 2007; Besiktas 2-1 Liverpool, CL, Okt 24 2007; Everton 1-2 Liverpool, Prem, Okt 20 2007; Liverpool 4-0 Toulouse, CL, Aug 28 2007.

TOTALT: S14 V7 U4 T3 F30 M14.