Alonso i god form

Xabi Alonso føler seg i god form før EM-sluttspillet sparker i gang. Han håper Fernando Torres blir en suksess i turneringen. Skal Spania endelig lykkes i et mesterskap?

Xabi Alonso mistet nesten tre måneder av sesongen grunnet et brudd i et mellomfotsben, og han klarte sjelden å sette sitt preg på kampene etter jul. Nå i forkant av EM virker formen å være på vei.
- Jeg føler meg i god form for øyeblikket. Jeg har ganske friske ben, uttaler Alonso til skysports.com.

- Jeg hadde en skade før jul, men nå føler jeg meg friskere og mer opplagt enn om jeg skulle ha spilt alle kampene.

- Det har vært en skuffende sesong på grunn av skaden, men akkurat nå er jeg på gli. Forhåpentligvis kan det fortsette.

Fernando Torres forventes å bli en av turneringens forgrunnsfigurer, men Alonso kan ikke love at stjernespissen kommer til å spille like bra for Spania.
- Selvsagt er måten vi spiller på med Spania ulik måten vi spiller på med Liverpool. Men jeg tror han har stor selvtillit, forklarer Alonso.

- Hver gang han får ballen tror vi det vil skje noe. Han har scoret så mange mål. Forhåpentligivs kan han fortsette med det i EM.

- Selv den mest optimistiske kan være overrasket over måten han har prestert. Han har vært så selvsikker på banen og foran mål. Det er gode nyheter for Liverpool og Spania.

Spania reiser hver gang til et stort mesterskap som en av tittelutfordrerne, men som oftest faller laget igjennom. De har ikke nådd til topps siden 1964. Xabi Alonso er fremdeles optimistisk på Spanias vegne, nå en uke før Spania møter Russland i åpningskampen i gruppe D.
- Det er ingen klar årsak, men det er klart at vi har underprestert, innrømmer Alonso.

- Hvert mesterskap er en stor mulighet for oss å forsøke å bevise at vi kan prestere og være positive i et sluttspill. Av den grunn har vi tro på oss selv, og vi skal forsøke å nå det nivået vi forventer og ønsker å være på.

Spania har flere dyktige midtbanespillere i Cesc Fabregas, Andres Iniesta og Xavi.
- Det er stort med kvalitetene deres (Cesc og Iniesta). Men landslagets spill er ganske klart: gi ballen til Xavi.

- Vi spiller ballbesittelsesorientert fotball, og med slike spillere er det normalt at det vil bli ganske attraktivt spill.

- Cesc har vært stor. Arsenal har presentert glimrende fotball, med Fabregas i sentrum.

- De har spilt fantastisk noen ganger denne sesongen. Spilleren som har vært linken mellom forsvar og angrep - playmakeren - har vært Fabregas.

Ved siden av Spania utpeker Alonso fire nasjoner som kan nå helt til topps i Euro 2008.
- Portugal, Italia, Frankrike og Tyskland har gode muligheter til å nå langt.