Barry anbefales å gå til LFC

Lagkamerat Patrik Berger mener Gareth Barry går glipp av sitt livs mulighet dersom han ikke får og tar sjansen til å komme til Anfield. Trekløver fikk ikke sjansen til å si farvel til The Kop?

- Stor utfordring
Patrik Berger reiser tilbake til hjemlandet Tsjekkia etter denne sesongen hos Aston Villa, men den tidligere Liverpool-spilleren har neppe skaffet seg noen flere fans på Villa Park etter i dag å ha direkte oppfordret Gareth Barry om å reise til Anfield.

Liverpool har kommet med et bud på Barry, som har brakt Aston Villa og Martin O'Neill i harnisk, men samtidig har man sagt fra i klubben at det vil være nytteløst å holde på en spiller som måtte ønske seg vekk. Hvis Gareth Barry ikke sier ja takk til tilbudet fra de helrøde, forutsatt at klubbene kan bli enige, mener Patrik han går glipp av en unik mulighet.

- Hvis jeg var i situasjonen til Gareth ville jeg reise dit i morgen. Det er en mulighet du bare får en gang i livet. Liverpool kommer ikke løpende etter deg hvert år.

- Han er hjertet i vårt lag og det vil være en enorm utfordring for ham. Han vil spille i Champions League og være med å kjempe om trofeer hvert år.

- Jeg er ikke overrasket over at de ønsker å kjøpe ham. Han har hatt en fantastisk sesong og har vært vår viktigste spiller fra begynnelse til slutt. Han har også spilt bra for landslaget. Jeg tror likevel gapet, mellom Aston Villa og topp fire, er stort. Å bryte inn blant de topp fire vil virkelig kreve at en bruker mye penger.

- Everton har prøvd de siste årene, men bare greid det en gang. Det vil bli vanskelig for Villa å klare det. Det vil ta tid, og for å komme til Champions League vil du behøve spillere som Gareth.


Tre mann ute av troppen
Det var ingen overraskelse at Emiliano Insua spilte venstreback i dagens kamp mot Manchester City, eller at Fernando Torres igjen var spiss foran Steven Gerrard. En undrer imidlertid om det var betegnende at verken John Arne Riise og Peter Crouch ikke en gang var på benken. Sammen med bl.a. Jermaine Pennant, som heller ikke var med i dagens tropp, er disse spillerne blant de som mest linkes bort fra Liverpool.

Riise og Pennant er blitt antydet å være blant dem som Aston Villa skal ha fått tilbud om som lokkemat for at Liverpool skal kunne hente Gareth Barry, og nordmannen har også blitt nevnt i forbindelse med Newcastle. Portsmouth synes å være den største favoritten til å kunne sikre seg Peter Crouch.

Etter sju sesonger på Anfield vil en kunne hevde at det var smålig av Rafael Benitez dersom han ikke ville la John Arne Riise ta et eventuelt annet farvel med fansen, men Rafa er ikke av den sentimentale typen. Hvis han nå har tanke om å spille Insua mer inn på venstrebacken vil en få ytterligere et svar på i den siste ligakampen mot Tottenham neste helg.