Bolton res v Liverpool res 0-3

Stortalentet Dani Pacheco scoret i sin første reservelagskamp fra start, og straffer fra Ray Putterill og en annen debutant Nathan Eccleson sørget for solid seier.

Vertene har rutinerte spillere som den tidligere landslagskeeperen Ian Walker og forsvareren Nicky Hunt i sin tropp. Den sveitsiske landslagspilleren Blerim Dzemaili vil også få spilletid i tillegg til Mikel Alonso, broren til Xabi.

10.min:  Liverpool har den første muligheten av betydning, da lille og tekniske Pacheco spiller tilbake til Damien Plessis. Franskmannen får bra trykk i skuddet fra drøyt 20 meter, men ballen fyker litt til side for mål.

15.min: Nokså jevnt etter et kvarter. Liverpool startet friskest, men Bolton med Mikel Alonso bokstavelig talt sentralt på midtbanen har etterhvert overtatt en del uten å skape sjanser.

21.min:  Pacheco spiller denne gang fram Ryan Flynn i en indre høyre posisjon, men Walker slår det harde skuddet til corner.

30.min: Den hurtige juniorlandslagspillere Obadeyi løper på et gjennomspill, men David Martin rekker akkurat ballen først og får klarert. Fortsatt jevn i Leyland, og med lite action foran målene.

44.min:  Spearing slår inn til Ryan Flynn, men skotten får ikke nok kontakt med headingen fra god posisjon og ballen går ufarlig utenfor.

Pauserapport: En bra omgang av ungguttene til Ablett, hvor man har vært nærmest en ledelse mot et mer robust og rutinert Bolton. Med Craig Lindfield på utlån, Nabil El Zhar og Krisztian Nemeth opptatt med landslagsspill sliter man litt med å komme til sjanser på topp. Sebastian Leto er heller ikke med, og selv om 17-årige Dani Pacheco har glimtet til med god teknikk har det blitt tynt sammen med en anonym Jordy Brouwer. Spearing og Plessis kjemper godt på midtbanen, og Ronald Huth er i spissen for et forsvar som har hatt god kontroll.

46.min:  Det har gått 16 sekunder av 2.omgang da Ryan Flynn spiller fram Jordy Brouwer. Nederlenderen får til en bra avslutning med Walker redder godt. Kampens største sjanse så langt.

49.min: Pacheco får lov til å avansere til 20 meter. Skuddet er bra plasser, men ikke særlig hardt og Ian Walker redder uten problemer.

51.min: Putterill forserer inn på banen, men skuddet går høyt over.

Liverpools unggutter kjører kampen nå i en lett medvind, og hadde fortjent en ledelse.

53.min:  0-1 DANI PACHECO - Og ledelsen kom! Dani Pacheco utnytter slurv i motstanderens forsvar og avslutter med et skudd fra 17 meter som går inn via bortre stolperot. Spanjolen fylte 17 år tidlig i januar og starter i kveld sin første kamp for reservelaget.

60.min: Insua spiller fram til Spearing, som prøver et optimistisk forsøk fra 25 meter. Ballen går et par meter over. Noen sekunder etter har Mikel Alonso et skuddforsøk, men det går også over tverrliggeren.

62.min:  Pacheco skyter igjen, denne gang prøver han å løfte ballen opp i hjørnet, men Walker redder. Den unge spanjolen begynner å vise klasse.

63.min:  Spearing skyter hardt, men Walker slår til corner. På corneren er ikke Pacheco langt unna med et forsøk ved bakre stolpe.

76.min:  Crowther inn for målscorer Pacheco, spanjolen kan være meget fornøyd med sin innsats og fikk mange skulderklapp på vei til benken.

79.min:  0-2 RAY PUTTERILL - Nicky Hunt drar ned Jordy Brouwer, og dommeren peker på straffemerket. Putterill scorer uten problemer på Ian Walker, da han skyter hardt nede i det høyre hjørnet.

81.min:
 Fin forsering fra Insua, som blir avsluttet med et godt skudd like utenfor.

84.min:  Brouwer og Putterill ut, og juniorene Nathan Eccleston og Gerardo Bruna kommer inn.

85.min:  Martin må ta fram en fin redning på et landskudd fra Wolze.

88.min:  0-3 NATHAN ECCLESTON - Liverpool får en ny straffe, etter en hands inne i feltet, og Nathan Eccleston (bildet) kan score sitt første mål fire minutter etter å ha kommet inn som debutant. Toppscoreren på juniorlaget er iskald da han finter ut keeper og setter ballen i det andre hjørnet.

Hvis reservene var bra med i en heller kjedelig 1.omgang, dominerte man totalt etter pause. Spesielt etter at stjerneskuddet Dani Pacheco hadde åpnet scoringene kom selvtilliten i fullt monn. Forsvaret hadde full kontroll, Plessis og Spearing tok tak sentralt på midten, og spesielt Pacheco og også Putterill begynte å pepre Ian Walker med skudd. Med spillere som Leto, El Zhar og Nemeth i bakhånd kan guttene til Gary Ablett ha en reell sjanse til å vinne reserveligaen denne sesongen.

Spillervurdering:

David Martin 4 - Er vanligvis en meget stødig keeper, men hadde et par misser han kunne blitt straffet på en under ellers fredelig kveld.

Martin Kelly 5 - Har vært mye plaget av skader under sin tid på akademiet, men har hatt en fin utvikling denne sesongen. Greide seg igjen godt, på en nokså uvanlig posisjon på høyrebacken.

Mikel San José 5 - Rolig, nesten flegmatisk midtstoppertype som gjør få feil. Hadde god kontroll mot Bolton også.

Ronald Huth 6 - Betongblokk av en midtstopper fra Sør-Amerika. Har neppe tempo og kløkt nok til å spille på det høyeste nivået, men gjør det meget solid for reservene. Kompromissløs i duellene.

Emiliano Insua 6 - Argentineren er nok den som er nærmest førstelaget av de som spilte i dag, og var igjen god. Full kontroll bakover og med noen sterke raid offensivt, selv om vi gjerne skulle ha sett det siste enda oftere.

Ryan Flynn 4 - Teknisk smart spiller, som kan score mål for fra midten. Spilte ute på høyrekanten, hvor han ikke blir like involvert som i favorittposisjonen sentralt. Glimter til, men det blir litt sjelden.

Damien Plessis 6 - Flott type av et midtbaneanker, med stor ro og overblikk. Kan gjerne bli litt mer aggressiv i sin spillestil, men var igjen en av de beste på reservelaget.

Jay Spearing 6 - Scouseren er en naturlig ledertype. Etter en litt anonym 1.omgang til ham å være vokste han utover i kampen og tok etter hvert fullstendig luven av Alonso & Co på midtbanen til Bolton.

Ray Putterill 5 - Ray gjorde lite før pause, men var en av flere som løftet seg i 2.omgang med flere helhjertede raid og skuddforsøk fra venstrekanten. Sikkert straffespark.

Daniel Pacheco 7 - Spanjolen ble flyttet rett opp på Melwood og reservelaget da han kom som 16-åring, selv om dette var hans første kamp fra start for reservene. Det er ikke tilfeldig da spilleren som kom fra Barcelona gir hint om å være noe litt utenom det vanlige. Nydelig touch, gode driblinger og en fin ro i sitt spill. Etter scoringen økte også selvtilliten ytterligere. Kan ble en slager mot slutten av sesongen, spesielt hvis han får en bedre makker enn Brouwer.

Jordy Brouwer 4 - Hadde et godt forsøk på avslutning tidlig i 2.omgang, og ble felt i forkant av det første straffesparket, og det var det. Det er litt slik han er Jordy, med evnen til å være involvert i situasjoner til tross for at han ofte spiller svakt. Vil få trøbbel med å få spilletid når spillere som El Zhar og Nemeth er tilgjengelige.

Bolton: Ian Walker, Matt Carlisle, Nicky Hunt, Chris Basham, Jamies Sinclair, Robert Sissons, Blerim Dzemaili, Mikel Alonso, Nathan Woolfe, Kevin Wolze, Termitope Obadeyi

Reserver: Scott Jamieson, Johann Smith, Michael Burns, Mark Charlesworth Matt Cassidy, Robert Lainton.

Liverpools lag: David Martin; Martin Kelly (bildet), Mikel San José, Ronald Huth, Emiliano Insua; Ryan Flynn, Damien Plessis, Jay Spearing, Ray Putterill (Gerardo Bruna 84); Jordy Brouwer (Nathan Eccleston 84), Daniel Pacheco (Ryan Crowther 76)

Reserver: Martin Hansen, Daniel Ayala