Degen offisielt rød

Philipp Degen har i dag skrevet under på en 4-årskontrakt med Liverpool. Den 25-årige sveitsiske landslagsbacken kommer på Bosman-overgang fra Borussia Dortmund. Dossena blir neste kjøp.

Allerede 20. mai ble det opplyst at Philipp Degen kom til å skrive under for Liverpool, men først i kveld var alt det formelle klart. Den sveitsiske landslagbacken har fått en kontrakt med varighet frem til sommeren 2012.

25-åringen kommer fra Bundesliga-klubben Borussia Dortmund der hans kontrakt løp ut etter forrige sesong. Degen er sommerens første spillerkjøp, men Liverpoolfc.tv bekrefter at Andrea Dossena endelig vil fullføre en overgang fra Udinese de neste dagene.

Da Rafael Benítez hadde kommet til enighet med Degen i mai, uttalte Rafa følgende.
- Philipp er fortsatt ung, men han har fått stor erfaring gjennom å spille i Bundesliga for Borussia Dortmund, og på det sveitsiske landslaget. Han har også spilt Champions League under sin tid i Basel, slik at han er vant til å spille på høyt nivå.

- Han er en offensiv spiller med stor energi og vinnermentalitet. Hans styrke er å gå framover og jeg er sikker på at han vil vise seg å bli en forsterkning for vår tropp.

- Noen ganger kan man finne slike spillere på markedet. Når man finner en spiller som ham uten at det koster penger, betyr det at man kan bruke penger på å forsterke andre deler av troppen.

- Han er en god signering, en spiller med potensial som kan hjelpe oss med å forbedre bredden i spillet.

Degen begynte sin fotballkarriere med FC Basel i 1996, men debuterte først fem år senere. Fire sesonger på førstelaget ga tre ligatitler og en nasjonal cuptriumf. Han fikk også muligheten i Champions League. Faktisk var han ubenyttet reserve da basel spilte 1-1 på Anfield i 2002/03-sesongen. I 2005 meldte han overgang til Borussia Dortmund, og året etter deltok han i VM for Sveits. Forrige sesong ble preget av skader, men ble friskmeldt i tide til å delta i EM. Der fikk han ikke spilletid.