Degen ute i fire uker

Philipp Degen er ute i fire uker etter å ha pådratt seg en metatarsalskade mot Tottenham. Jamie Carragher eller Stephen Darby spiller høyreback mot Bolton.

Skademarerittet vil ingen ende ta for stakkars Philipp Degen. På dagens pressekonferanse på Melwood ble det bekreftet at sveitseren må belage seg på fire uker på sidelinjen etter fotskaden han pådro seg i ligacupkampen mot Tottenham. Dette var som kjent sveitserens første kamp etter at han brakk ribbein og punkterte en lunge mot Crewe - også det i ligacupen.

Det skal dreie seg om en metatarsalskade (brudd i ett av småbeina i foten) for Degen, og av erfaringene til Xabi Alonso og Daniel Agger fra i fjor vet vi at slike skadeavbrekk kan bli lengre enn først stipulert.

Ettersom Alvaro Arbeloa er suspendert etter å ha pådratt seg fem gule kort så langt i årets sesong, innebærer Degens skade at Jamie Carragher eller Stephen Darby kommer til å bekle høyrebacken i morgen.

- Dette er synd for Philipp. Han har ikke vært særlig heldig og har pådratt seg mange skader så langt, men forhåpentligvis vil han komme raskt tilbake etter denne skaden, sa Rafael Benitez i dag.

- Det er alltid et problem når du har to spillere i en posisjon, og den ene blir skadet. Det blir et enda større problem når den andre er suspendert for denne kampen, slik Alvaro er i helgen. Men vi har muligheter i troppen, og vi må nå bestemme oss for hva vi gjør med tanke på kampen mot Bolton.

Martin Skrtel er den eneste andre spilleren i troppen som er skadet.

- Mange spillere ble hvilt i forbindelse med ligacupkampen mot Tottenham, ettersom de hadde spilt mye fotball, men de vil være tilbake i helgen. De har virket skarpe på trening, og vil ha nytt godt av ikke å ha spilt kamp i midtuken, sa Benitez.