Derfor er Keane Rafas førsteprioritet

Rafa trenger forsterkninger i angrepet. Keane skreddersydd i en rolle bak Torres. Barry er foreløpig for dyr. Allerede god dekning på midtbanen.

Tony Barrett har i dagens utgave av Liverpool Echo en utførlig kommentar om hvorfor Liverpool nå prioriterer å hente Robbie Keane fremfor Gareth Barry.
- Så lenge Aston Villa fortsetter å kreve £20M for Gareth Barrys tjenester, vil ikke Liverpool ha råd til gjøre ham til prioritet nummer én denne sommeren, skriver Tony Barrett i Liverpool Echo.

- Rafael er svært interessert i å kjøpe Englandspilleren. Det er det ingen tvil om, men hans iver strekker seg ikke til å sette hele overgangstrategien og lagbyggingen i fare.

- Med det hav av talent manageren har til disposisjon på den sentrale midtbanen er det klart at Liverpool kan klare seg uten Barry.

- Javier Mascherano, Steven Gerrard og Lucas gir ham tre fabelaktige muligheter og i tillegg har man fremadstormende Damien Plessis i bakhånd. Og det selv før Xabi Alonso blir vurdert. Den spanske midtbanespilleren ønsker ikke å forlate Anfield. Hvis det mislykkes med å hente Barry, så vil han være mer enn lykkelig for å bli.

- Alonso har kanskje ikke nådd opp som forventet de siste 18 månedene, ettersom skader og formsvikt har redusert hans effektivitet. Men ingen på Anfield vil felle noen tårer dersom Alonso vil bli gitt en ny sjanse til å vise at de flotte pasningsegenskaper ikke har forlatt ham.

- Benítez står klar til å gamble med Barry fordi han har tro på at han vil være mer effektiv i Premier League enn Alonso.

- Å finne en støttespiler i toppklasse til Fernando Torres står øverst på hans liste denne sommeren etter at Peter Crouch fikk tillatelse til å dra. Manageren vet meget godt at han må hente inn forsterkninger i angrepet. Robbie Keane er spilleren han ønsker. Den irske landslagsspilleren ønsker å forlate White Hart Land for å gå til klubben han har støttet siden han vokste opp i Tallaght i Dublin.

- Iren ser ut til å være skreddersydd for en rolle som tilbaketrukket spiss, like bak Torres. Hans ankomst vil gi Benítez' ny balanse, noe som er grunnen til at Keane vil bli gitt prioritet selv om det betyr at kjøpet av Barry kan være i fare.

- Ideelt sett, hva  Benítez angår, så vil avtaler for begge spillerne komme i orden, men i prioritetsrekkefølge må Keane komme først. Dersom eller når han er på plass, kan Liverpool konsentrere seg om å hente Barry - men bare til en passende pris.

Som kjent har Tottenham klaget Liverpool inn for Premier League grunnet deres oppførsel i jakten på Robbie Keane. Tony Barrett mener at klagen bekymrer Liverpool, men den vil likevel ikke forhindre dem i å forsøke å hente spilleren til Anfield.