DIC invitert til Anfield

George Gillett har invitert representanter for DIC til kampen mot Chelsea. Lucas hyller Benítez og Gerrard. Terry og Grant klar over at Torres må stoppes. Semifinaletapene svir fortsatt for Chelsea.

Liverpools deleier George Gillet har invitert representanter for Dubai International Capital til å være hans gjester under semifinalen mot Chelsea på Anfield tirsdag. Selv om Gillett ikke kan overvære kampen grunnet sykdom, vil hans mannskap, inkludert sønnen Foster, ta i mot DICs representanter.

Gillett har i flere måneder hatt ønske om å selge sin andel på 50% til DIC. Det antas at DICs sjefsforhandler Amanda Staveley (bildet) vil være blant Gilletts gjester, sammen med daglig leder Samir Al-Ansari.

Tom Hicks har tidligere også gjort det klart at han ønsker å være til stede på Anfield i morgen, men nå sås det tvil om han ønsker å sitte i direktørboksen sammen med DIC. DIC har prøvd å kjøpe klubben de siste 18 månenden. Gillett har ønsket å selge, men Hicks har lagt ned veto. Gillett kan komme til å gå rettens vei om Hicks' vetorett før sommeren.

Lucas hyller Benítez og Gerrard
Lucas Leiva mener at Rafael Benítez er verdens beste manager. Midtbanespilleren kommer trolig ikke med i startoppstillingen mot Chelsea, men vil helt sikkert bli å finne på benken.
- Benítez er den mest kunnskapsrike manageren i verden. Han fortsetter å vise sine kvaliteter, uttaler Lucas.

- Forhåpentligvis vil vi slå Chelsea for å understreke det og komme til finalen igjen.

- Det er stor selvtillit i spillerstallen. Rotasjonen har fungert fordi manageren har alle spillerne friske. Det har vært slik i en måned, bare Agger mangler.

- Jeg ville like å spille denne kampen fordi det vil være fantastisk for klubben og fansen. Hvis jeg blir spurt om å spille, vil jeg gi 100%.

Lucas trives å spille sammen med Steven Gerrard.
- Jeg har nytt å spille ved siden av Steven Gerrard. Hver kamp, hver treningsøkt viser han hvilken vidunderlig spiller han er.

- Jeg lærer så mye av ham. Jeg får så mye erfaring ved å spille sammen med ham. Jeg vet at han vil score målene som gir oss avansement.

- Første kampen vil bli veldig viktig. Vi må holde nullen, det vil gi oss selvtillit foran returoppgjøret i London.

- Jeg visste alt om Liverpools historie før jeg kom. Jeg hadde spilt i store cupfinaler i Sør-Amerika mot Boca Juniors, men ingenting så stort som E-cupkvelder jeg har opplevd med Liverpool.

- Liverpool har en herlig historie i Champions League. Jeg håper vi kan fortsette slik og komme til en ny finale. Jeg så forrige sesongs finale på tv i Brasil, og jeg visste at jeg skulle til klubben.

- Engelsk fotball er helt annerledes enn i Brasil. Den er fysisk, høyt tempo og man har ikke tid til å tenke. Men jeg føler at jeg har tilpasset meg til det engelske spillet og til det engelske livet. Alt jeg ønsker nå er å bli involvert i en Champions League-finale.

- Jeg forventer at semifinalen vil bli i en typisk engelsk stil, og jeg tror vi kan vinne.

- Torres må stoppes
John Terry innrømmer at Chelsea står overfor en enda større utfordring enn tidligere semifinaler mot Liverpool. Grunnen er Fernando Torres som har scoret 30 mål hittil denne sesongen.
- De har alltid hatt ryggraden i Stevie og Carra, og det har vært utrolig viktig for dem. Men nå har de i tillegg Torres, og han scorer.

- Torres er en veldig god spiller. Hans bevegelser er fantastisk, og typer som Stevie og de andre midtbanespillerne kan finne ham når som helst.

- Vi må være veldig gode defensivt. Hvis kan klare å demme opp for Torres og Stevie, bør vi være ok.

- Benítez har handlet veldig godt de siste årene. De er et godt lag som jobber godt sammen. Det er hva vi må vise på tirsdag kveld.

Tery innrømmer at semifinaletapene i 2005 og 2007 fremdeles gjør vondt.
- Smerten er fremdeles der fra da vi tapte mot Liverpool de to gangene, og det kommer aldri til å forsvinne. Men vi kan lette på det dersom vi vinner denne semifinalen, for deretter å løfte trofeet som jeg nettopp har gått forbi (på Anfield).

- Det handler ikke om å rette på statistikken, men om hva denne klubben kan klare. Det er en enorm mulighet for spillerne og manageren til å skape historie. Glem hva som har skjedd, det er nåtiden som gjelder.

- Vi kan ikke se tilbake og spørre ting som:"Var det mål eller ikke"?

Terry er glad for at returoppgjøret er på Stamford Bridge.
- Det er klart at fansen er store her. Jeg kan ikke sitte her og lyve om det. Det er til vår fordel at andre kamp er på Stamford Bridge. Dette er en sjanse for våre supportere til å vise hvor høylytte og aggressive de kan være.

- Vi må bruke det til vår fordel, fordi Liverpool har gjort det de to siste årene.

Ifølge rapporter har det vært uro i Chelseas spillertropp den siste tiden, men Terry avviser dette.
- Det har vært skrevet om spillere som ikke har vært fornøyde, men en ting vi har gjort siden Avram Grant kom hit, var å ordne opp og snakke ut. Ting er ordnet på ti minutter, og da går ingen rundt og baksnakker andre. Jeg har lest historier som er til å le av.

Også Avram Grant er klar over at fernando torres må stoppes.
- Vi ser ham score nesten hver lørdag, så vi trenger ingen spesiell video av ham. Han er en god spiller, Liverpool er et godt lag, spesielt når de spiller i Europa, men vi er også et godt lag.

Avram Grant mener at Anfield-atmosfæren ikke får så stor betydning denne gang.
- Det er 12.mann for dem, men på banen er det elleve mot elleve. Det er en god atmosfære, men vi spilte mot Fenerbache, og atmosfæren var også god der.

Frank Lampard er tilbake i Chelseas tropp etter å ha mistet de siste to kampene grunnet morens sykdom.
- Jeg må si at jeg respekterer hva Frank gjør for klubben denne uken. Det er en vanskelig situasjon, men han har gitt alt for klubben. Noen ganger finnes det viktigere ting enn fotball, men han kom, trente og er tilgjengelig for spill.

Også Michael Ballack har vært usikker, men klar for spill:
- Hvis dette hadde vært en normal kamp, ville han ikke ha spilt. Men jeg tror han kan være tilgjengelig.