Echo: Barry-overgang i stor fare

Gareth Barrys overgang til Liverpool står nå i fare for å kollapse fordi Hicks og Gillett ennå ikke har gitt klarsignal for fullføre avtalen. Rafa uenig med eierne.

Tony Barrett i Liverpool Echo mener det nå er liten sjanse for at Gareth Barry blir Liverpool-spiller denne sommeren.

Rafael Benítez håpet at Barry ville vært Liverpool-spiller nå etter at Aston Villa ga de røde tillatelse forrige lørdag til å gjøre et nytt fremstøt for midtbanespilleren. Martin O'Neill ønsket ikke lenger å stå i veien for en overgang.

Men seks dager senere er Barry fremdeles Villa-spiller. Rafa er rasende for manglende fremgang. Det ser nå svært lite sannsynlig ut at Hicks og Gillett vil støtte managerens vurdering i denne saken. Muligheten for en £18M-overgang svinner hen med tiden.

Benítez så 27-åringen som et nøkkelkjøp denne sommeren. Han var også villig til å ofre Xabi Alonso for å gå gjennomført overgangen.

Etter flere måneders forhandlinger er Liverpool ikke nærmere en løsning, og Benítez begynner å innse at Barry sannsynligvis ikke kommer til Anfield i løpet av dette overgangsvinduet.

Echo forstår det slik at de amerikanske eierne er meget bekymret for hvor verdifullt et kjøp av Barry vil bli for de røde. Gareth Barry vil være 31 år når en antatt fireårskontrakt går ut. Hicks og Gillett tviler på at man vil ha noe igjen for et eventuelt videresalg på det stadiet av karrieren. De mener også at beløpet Villa krever for den engelske landslagsspilleren er skyhøyt, og ønsker ikke å betale en kjempesum, spesielt når Liverpool allerede har midtbanespillerne Steven Gerrard, Javier Mascherano, Xabi Alonso, Damien Plessis og Lucas i stallen.

Benítez ønsker hardnakket å forsterke stallen med Barry, og mener selv at et kjøp til £18M er verdt prisen. Barry kan spille i flere posisjoner, og Villa-mannen har erfaring fra Premier League og engelsk fotball generelt. Etter så mye hardt arbeid vil Benítez føle seg svært oppskaket hvis en overgang blir avblåst i ellevte time, og vil da kreve svar fra Hicks og Gillett.

Saken vil bli enda mer ømfintlig ettersom Liverpools jakt på Barry har vært så mye fremme i media. Hvis man trekker seg ut så sent, vil det bli svært pinlig, mener Echo. Villa hadde endelig komme til enighet om å gjennomføre en handel. Barry er svært ivrig etter å komme til Anfield. Benítez håpet at en overgang var en formalitet. Han vil ikke se med blide øyne om klubben mislykkes med å hente enda et av hans transfermål.