Forsiktig optimisme i Stoke-leiren

Både forsvarer Ibrahima Sonko og manager Tony Pulis i Stoke tror det er mulig å komme fra Anfield med poeng på lørdag. Men gjestene innrømmer at de må ha Fru Fortuna ved sin side.

Stoke-forsvarer Ibrahima Sonko sier at han og hans lagkamerater reiser til Anfield med tro på at de kan slå Liverpool i helgen. Mye av selvsikkerheten skyldes nok at Sonko og lagkamerat Dave Kitson var med på å slå de røde i fjor, med Reading da de blå og hvitstripede vant 3-1 på Madejski Stadium i desember.

Sonko uttaler til Stoke-avisen The Sentinel at hans lag må fokusere på sine egne styrker, i stedet for å bekymre seg for Liverpools stjernegalleri. Han føler seg trygg på at Stoke-spillerne kan håndtere å spille på Anfield.

- Det er lett å motivere seg til denne kampen. Man må bare kontrollere følelsene sine og ikke være overtent når man entrer banen. Vi må reise til Anfield med tro på oss selv. De har bedre spillere enn oss, så vi vil ikke undervurdere dem, men vi har selvtillit nok til å si til oss selv at vi skal gi dem hard kamp om poengene. Jeg er sikker på at vi kan få med oss noe fra kampen, siteres forsvarsspilleren.

Stoke tapte som kjent 3-2 hjemme for Everton sist helg, og manager Tony Pulis er sikker på at hans spillere vil være ivrige etter å reise kjerringa.

- Jeg har aldri vært manager for et lag på Anfield tidligere, og det vil også være første visitt til Anfield for flere av spillerne mine. Vi får bare gi alt og håpe at vi kan få med oss noe fra kampen. Jeg er sikker på at spillerne ønsker å reise seg igjen etter tapet mot Everton, og har vi litt flaks, i tillegg til at dommeren er sterk og gir oss like mye som han gir Liverpool, så har vi en sjanse, mener han.

Pulis forventer at Rafael Benitez gjør nye forandringer på laget til lørdagens kamp, etter at de røde har hatt to harde kamper mot Manchester United og Marseille den siste uken. Stoke-manageren innrømmer at han ble imponert over Steven Gerrards første scoring på Stade Velodrome.

- Det var en spesiell scoring fra en spesiell spiller. Han spilte i den rollen jeg liker å se ham spille i, like bak spissene. Han var fantastisk. Han er umulig å kontrollere og elsker å spille fotball. Han kan dukke opp hvor som helst og gjøre mål. Jeg skulle ønske vi hadde ham på vårt lag.

Pulis har ingen skadebekymringer, og midtbanespilleren Amdy Faye, som soner den andre kampen av en karantene på tre kamper, er den eneste spilleren som Stoke må unnvære i lørdagens kamp.