Gillett kan bli jokeren

Gillett skal ha opsjon på kjøp av Hicks sin andel av Liverpool FC. Dette kan han ha råd til med støtte fra DIC. Men er konflikten med partneren så dyp at han velger å bryte samarbeidet?

Tom Hicks benekter at han er i ferd med å selge seg ut av Liverpool FC, selv om supporterne gjerne ser at de blir kvitt texaneren. Hans partner, George Gillett, kan imidlertid vise seg å bli jokeren i dramaet som nå utspiller seg i kulissene rundt Anfield-klubben.

Flere aviser skriver i dag at George Gillett skal ha mulighet til å kjøpe Hicks sin andel av klubben, men han har imidlertid ikke midler til dette selv. Hicks er som kjent den klart rikeste av de to. Avisene, blant annet The Guardian, spekulerer imidlertid nå i at DIC vil støtte Gillett med midler til et slikt oppkjøp, om araberne selv ikke får kjøpe seg direkte inn i klubben.

Det har kommet for en dag at Hicks og Gillett har vært på kollisjonskurs en stund, og det er således ikke utenkelig at Gillett har et ønske om å bli kvitt Hicks. Gillett må således i løpet av kort tid bestemme seg for om han skal støtte planen om å kjøpe ut Hicks, eller satse på å få i stand en refinaniseringsavtale sammen med ham, som vil styrke Hicks sin posisjon som eier av klubben.

Ifølge The Guardian skal Gillett og Hicks nå nærmest være i mål med refinansieringsavtalen, et lån på £350M, som vil gjøre dem i stand til å betale tilbake de £218.9M de lånte for å  kjøpe klubben, samt nedbetale lån som ble tatt opp i forbindelse med spillerkjøp i sommer, samt å sette i gang planene for et nytt stadion. Denne gjelden ønsker nå eierne å føre over på klubben. Avtalen med Royal Bank of Scotland og investeringsfirmaet Wachovia kan være i boks tidlig i neste uke om begge amerikanerne signerer den.

Det er i den forbindelse Gillett nå sitter med trumfkortet. Han kan nemlig nå legge press på Hicks ved å nekte å skrive under på refinansieringsavtalen, som nå er så godt som klar. En avtale som David Moores og Rick  Parry er sterkt i mot, fordi gjelden blir belastet klubben. Gillett skal være lite fornøyd med Hicks sin opptreden i en rekke saker. Hicks var ment å være den "stille" partneren, men har vist seg å bli alt annet enn det. Gillett og Hicks skal begge ha opsjoner på å kjøpe ut partnerens andel i Liverpool. Gillett kan klare dette med støtte av DIC. Det store spørsmålet er om han har guts til å tale sin forretningspartner midt i mot, eller om han velger å bøye av for den høyrøstede texaneren. Only time will tell...