Javier vet han gjorde noe galt

Rafael Benitez sier Javier Mascherano er klar over at han gjorde en stor feil ved å spørre dommeren om hvorfor Torres fikk gult kort. Oppdatert med Ferguson-uttalelser og Chelsea-seier.

Rafa forsvarer Mascherano

Rafael Benitez sier at Javier Mascherano nå vet at han gjorde en stor feil ved å gå til dommer Steve Bennett for å spørre om hvorfor Fernando Torres fikk gult kort mot slutten av første omgang.

Steve Bennett har måttet tåle hard kritikk fra helrøde supportere for å ha gitt Mascherano sitt andre gule kort og sendt ham i dusjen før hvilen på Old Trafford.

Flere spillere med Javier Mascherano i spissen protesterte mot Bennett, men til liten nytte, før Rafa fikk roet ned argentineren og sendt ham i garderoben.

- Det er helt klart at Mascherano gjorde en feil, men det som er helt klart er at Javier kun stilte dommeren et spørsmål. Ryan Babel var nær situasjonen og sier at han kun stilte Bennett et spørsmål. Kanskje han ikke kjenner denne dommeren. Han bestemte seg for å ta opp det gule kortet, noe Javier ikke kunne forstå. Han var like overrasket som det jeg var. Jeg snakket til ham på spansk og sa; hør, det er over. Du er utvist. Det er slutt, sier Benitez noen timer etter at Bennett blåste av kampen på Old Trafford.

Utvisningen av Mascherano var begynnelsen på slutten for Liverpool. Laget lå under 1-0, spilte ikke særlig godt og var i realiteten sjanseløse da de måtte stille med en kamp mindre til andre omgang.

- Javier er en god profesjonell som har spilt mange internasjonale kamper rundt om i verden. Han kan ikke forstå hvorfor han ble utvist for kun å ha stilt dommeren et spørsmål. Det er vanskelig å forklare noen av det som skjer på banen og jeg tror kanskje det er lurt å ikke si så mye denne gang, sier Benitez.

Rafa ble spurt etter kampen om han nå vil snakke med Liverpool-spillerne om deres oppførsel i nærkontakt med dommerne.

- Vi har ikke hatt for mange problemer med dommerne i de siste tre eller fire årene. Andre lag har hatt større problemer enn det vi har hatt. Fortell meg i hvilke kamper på de siste fire årene at våre spillere har gått mot dommere? Vi respekterer de som dømmer våre kamper, sier Rafa.

Utvisningen av Mascherano gjør at argentineren nå må stå over neste søndags meget viktige hjemmekamp mot byrival Everton, i en kamp som etter dagens tap blir enda viktigere og enda mer spennende. Benitez ble også spurt om Bennetts røde kort til Mascherano hadde noe å gjøre med situasjonen rundt Chelseas Ashley Cole i midtuka, da Riley ga ham gult og ikke rødt på en høy takling på Tottenhams Alan Hutton.

- Du må spørre dommeren selv om det, svarte Rafael Benitez.

Dagens 0-3-tap forverrer statistikken i spanjolens kamper mot Manchester United. De helrøde har nå åtte ligakamper uten seier mot United.

Benitez sier han hadde troen også etter at United gikk opp i 1-0 ved Wes Browns scoring. Men da Mascherano ble utvist forsto han at det ville bli vanskelige å få hentet noe fra Old Trafford også denne gang.

- Hadde vi startet andre omgang med like mange spillere som United, så ville mye sett annerledes ut, tror jeg. Vi så to kamper her i dag; en før utvisningen og en etter utvisningen. Vi var mer eller mindre OK før utvinsingen. Vi hadde noen angrep og noen cornere. Vi presset i deler av andre omgang, men når motstanderne er så gode som det United er, så blir det vanskelig. Spillerne og våre tilhengere vil være de første til å være skuffet, men jeg er også svært skuffet. Men dessverre kan vi ikke endre situasjonen, sier Benitez og innrømmer at forsvarsfeil kostet Liverpool dyrt.

- Vi slapp inn to mål på to feil. Pepe Reina er bedre enn mange spillere, men av og til er det slik at du er litt sen i enkelte situasjoner. Det som hendte med Reina i dag kan skje, sier Rafa.

En annen som hadde en tøff dag på jobben, var Fernando Torres. Han måtte tåle tøff behandling av Rio Ferdinand og Nemanja Vidic gjennom store deler av kampen. Rafa tok ham av til fordel for Riise med knappe ti minutter igjen å spille.

- Fernando fikk noen slag mot ribbeina og anklene. Jeg ønsker bare å beskytte ham. Nå skal vi se nærmere på ham, ta røntgenbilder og så får vi se an situasjonen, sier Benitez.

Til tross for tapet mot United, har Liverpool to poeng til gode på Everton, før kommende søndags Merseyside-derby, en kamp som er viktig for fjerdeplassen på Premier League-tabellen.

- Denne kampen er ferdigspilt. Vi tapte. Nå er det en internasjonal pause med landskamper, før vår viktige kamp mot Everton. Nå ønsker jeg at spillerne skal glemme dette så raskt som mulig og tenke Everton så raskt som mulig. Det er ikke så lett å glemme når du taper mot en av dine hardeste rivaler, særlig når du vet at du med seier kunne ha vært så mye nærmere dem. Det eneste vi kan gjøre er å legge dette bak seg og tenke på den neste kampen, sier Benitez.

Sir Alex stolt over laget sitt
Manchester Uniteds manager, Sir Alex Ferguson er naturlig nok glad for at laget hans slår Liverpool 3-0.

- Seieren viser at vi er blitt bedre og bedre utover sesongen. Det er stort av spillerne å slå et Liverpool-lag som spiller god fotball, sier Ferguson.

Chelsea slo Arsenal
Chelsea slo Arsenal 2-1 etter to scoringer av Drogba. Seieren gjør at tittelkampen først og fremst står mellom disse tre, med United i førersetet etter seieren over Liverpool. At Chelsea stakk av med poengene gjør at det blir enda vanskeligere for Liverpool å lure Chelsea for tredjeplassen på tampen av sesongen.