Ketchup-effekt for Keane?

Robbie Keane og Rafael Benitez krysser nå fingrene for at Keane skal få oppleve samme ketchup-effekten som Peter Crouch gjorde etter sitt første ligamål for Liverpool.

Det tok Robbie Keane 12 kamper å score sitt første ligamål for Liverpool. Eksakt like mange kamper som det tok Peter Crouch å gjøre det samme. Nå håper både Keane og manager Rafael Benitez at iren skal tegne seg på scoringslista like hyppig som Crouch gjorde i resten av sin Liverpool-karriere. Crouchy noterte seg for eksempel for sju mål på de åtte neste kampene etter at han endelig fikk hull på byllen.

- Robbie har jobbet hardt, og har spilt bra. Men det er meget viktig for en spiss å score mål, så at han gjorde to mål i helga er gode nyheter både for ham selv og for laget. Jeg tipper han vil score langt hyppigere i tiden som kommer. Dersom laget fortsetter å spille bra og skape sjanser, er det ingen grunn til å tro at det ikke skal komme flere scoringer fra den kanten. Det var egentlig bare et spørsmål om tid før det løsnet, konkluderer Benitez.

- Keane var som en ny mann etter at han gjorde sitt første mål mot West Bromwich. Det betydde mye for ham. Jeg husker hvordan Peter Crouch ventet på sitt første mål etter at han kom til oss. Så snart han fikk hull på byllen kom det mange flere. Jeg tror det samme vil skje med Robbie, legger han til.

- Jeg snakket med Robbie før kampen. Han følte press på seg for å score, men jeg ba ham bare holde hodet kaldt, ettersom han hele tiden har spilt bra for laget.

- Han fortalte meg at han var avslappet, og ikke hadde noen problemer med det. Men du vet at spisser alltid tenker på å score mål, så det var viktig for ham å få de første ligamålene for klubben. Forhåpentligvis fortsetter han nå på samme måte i ukene som kommer. Jeg ønsket å berolige ham, ettersom det har vært en vanskelig tid for ham.

Benitez byttet imidlertid ut Keane 18 minutter før slutt, til fordel for Fernando Torres, og dermed fikk ikke iren noe hat-trick mot laget han gjøre flere scoringer mot enn noe annet. Det var trettende gang på de 15 kampene som Keane har startet for Liverpool at han ble byttet ut.

- Jeg snakket med Robbie om byttene før kampen. Jeg sa til ham at jeg vet jeg bytter ham ut mye, men det er kun fordi vi trenger en annen type spiller i sluttminuttene. Jeg ønsket egentlig ikke å gjøre det mot West Bromwich, for etter hans to første scoringer forventet jeg et hat-trick. Men vi måtte sikre seieren, det var det viktigste, og Torres behøvde spilletid.

- Jeg er sikker på at Robbie undret seg over hvorfor jeg nok en gang tok ham av banen, men jeg ønsket å benytte farten til Torres ettersom West Bromwich begynte å flytte laget høyere opp på banen.

- Jeg har ikke fått pratet med Robbie om det etter kampen, annet enn at jeg gratulerte ham med en god kamp når han gikk ut. Han ble jo kåret til banens beste spiller.

- Av og til kan du la spillere få gå for hat-trick, men på stillingen 2-0 må du som manager være forsiktig. En scoring for motstanderen, og det kan bli nervøse sluttminutter.

Keane spilte på topp sammen med Dirk Kuyt på lørdag, mens Benitez hadde trukket Steven Gerrard tilbake i en mer tradisjonell sentral midtbanerolle.

- Jeg hadde brukt Stevie sammen med Robbie på topp i noen kamper, ettersom han er en annen type spiller enn Torres. Torres har fart til utfordre bakrom, mens Keane har gode bevegelser. Gerrard hadde større problemer med å finne Robbie i de kampene han spilte i en mer offensiv posisjon, og med to rene spisser visste jeg at det ville bli enklere for Robbie å finne rom å løpe i. Men samtidig mister du litt av balansen i laget. Men vi var bedre enn dem. Noen ganger vil vi spille med to spisser, mens vi andre ganger vil benytte bare en. Valget av to spisser hjalp Robbie i kampen mot West Bromwich, og det er en fin problemstilling for meg at Torres nå er skadefri igjen.

West Bromwich-fansen pep mot Robbie Keane gjennom hele kampen, grunnet hans fortid hos erkerivalen Wolverhampton. Men Keane elsker å score mot WBA. Etter helgens to scoringer er han oppe i åtte mål på de siste seks kampene han har startet mot Midlands-klubben.

- Folk ser ut til å gjøre et stort poeng ut av at jeg ble byttet ut, men dette handler ikke om meg. Jeg er fornøyd med mine to mål, og jeg er alltid fornøyd med å gjøre mål så lenge jeg er med på et lag som vinner, sier tomålsscoreren selv til Liverpool Daily Post.

- Jeg ønsker å spille alle kamper. Jeg er den typen som ønsker å spille hele tiden. Jeg har alltid vært slik.

- Jeg har funnet meg godt til rette i Liverpool, men noen ganger tar det litt tid å finne tonen med medspillerne ute på gressmatta. Det har tatt litt lenger tid enn ønskelig, men for hver kamp som går forstår vi nå hverandre bedre og bedre. Det beviste også lørdagens kamp. Jeg syntes vi spilte bra. Men dette handler ikke om Robbie Keane, men derimot om laget og at vi tar tre poeng. Selvsagt blir du som spiss alltid målt etter hvor mange mål du gjør, men det viktigste er å vinne kampene som lag.