Kuyt håper å bli tungen på vektskålen

Dirk Kuyt ble matchvinner i høstens Goodison-derby. Nå håper han å gjenta bedriften på Anfield. Howard Webb dømmer lokaloppgjøret. Tredjeplass i Zayed-turneringen.

Dirk Kuyt håper å gjenta bedriften fra Goodison tidligere i sesongen, når Everton gjester Anfield på søndag. Nederlenderen satte som kjent to straffespark bak Tim Howard i sesongens første byderby. To poeng skiller rivalene i kampen om fjerdeplassen foran søndagens kamp.

- Dette er en viktig kamp, det er det ikke tvil om. Byderbyet er alltid stort, men denne kampen er enda viktigere enn til vanlig. Everton ønsker også å ta fjerdeplassen, men vi har et par poeng å gå på og er i en god posisjon. Everton fortjener sin gode plassering for øyeblikket, men jeg synes femteplass er bra nok for dem denne sesongen, sier nederlenderen med et glimt i øyet i et intervju med liverpoolfc.tv.

- Klarer vi å vinne kampen vil vi være i en mye bedre posisjon, men vi vet det blir en vanskelig kamp. Everton har hatt en god sesong, og har en virkelig sterk tropp. De var uheldige som røk ut av UEFA-cupen på straffespark-konkurranse. Men vi besitter kvalitetene som skal til for å slå dem, mener nederlenderen.

- Vi klarte å få med oss en fin seier fra Goodison tidligere i sesongen. Jeg hadde aldri scoret på to straffespark i samme kamp før den kampen, så det var en stor dag for meg. Disse lokaloppgjørene betyr så mye for alle, både fansen og spillerne. Supporterne har vært på oss hele uken om at vi må vinne denne kampen, og det er hva vi satser på å gjøre, avslutter han.

Webb dømmer derbyet
Det er Howard Webb som har fått ansvaret for å lose søndagens Merseyside-derby på Anfield trygt i havn.

Nr. 3 i Zayed International Football Cup
Atlético Madrid beseiret Al Wahda med 2-1, og tok dermed 2. plassen i juniorturneringen i De Forente Arabiske Emirater. Liverpool ble nr. 3.

TABELL
1. Fluminense (BRA)           4          4  0  0          12- 5           12
2. Atlético Madrid (ESP)      4         2  1  1            8- 4             7
3. Liverpool (ENG)              4         2  0  2            7-10            6
4. Genoa (ITA)                   4         1  1  2            5- 7             4
5. Al Wahda (UAE)              4         0  0  4            1- 7             0