Kuyt og Babel forsøker å omstille seg

Nederlenderne i Liverpools tropp forsøker å omstille seg fra Champions League-triumf til ligakamp mot Middlesbrough. Over 30 år siden Teeside-klubben sist vant en ligakamp på Anfield.

Dersom Liverpool makter å beseire Middlesbrough i morgen vil de igjen innta den viktige fjerdeplassen på tabellen. I alle fall inntil Everton har spilt sin kamp mot Manchester City mandag kveld.

- Vi er under press alle som en, både spillere og manager. Alle forventet så mye av oss denne sesongen, men dessverre har vi ikke spilt så bra de siste månedene, uttaler Dirk Kuyt til Press Association før morgendagens kamp.

- Vi fikk i det minste bevist at vi er et bedre lag mot Inter enn det vi fikk vist mot Barnsley. Nå må vi beholde fokus. Vi ønsker å spille flere gode kamper, ikke bare i Champions League, men også i ligaen, legger han til.

- Når vi klarer å slå lag som Inter Milan, og spille bra mot dem, gir det selvtillit til alle i trppen. Nå har vi en ny viktig ligakamp hjemme mot Middlesbrough. Det vi trenger nå er mer stabile resultater.

Babel prøver å fokusere på Boro
Ryan Babel avslører i dag overfor liverpoolfc.tv at han studerer lagkameratene i aksjon for å bli en bedre spiller.

- Jeg studerer de spillerne som har spilt for Liverpool noen år, og det er til stor hjelp. Selv Steven Gerrard lærer mye nytt hver dag, mens jeg er i begynnelsen av min karriere, så det er bare logisk at jeg fortsatt har mye å lære, sier 21-åringen.

Etter sju måneder under Rafael Benitez mener hollenderen at han har vokst som fotballspiller.

- Vi har snakket mye om ulike ting, ikke bare hvordan jeg skal bli en bedre spiller, men også om hvordan laget skal bli bedre. Taktisk, både defensivt og offensivt, kan jeg fortsatt bli mye bedre.

Babel, som har gjort sju mål på 35 kamper for Liverpool så langt denne sesongen, innrømmer at det er vanskeligere å motivere seg til helgens kamp mot Middlesbrough enn det var foran møtet med Inter på tirsdag.

- Det er en overgang å nå skulle møte Middlesbrough. Jeg har fokusert på Inter denne uken. Vi fikk et godt resultat og alle var glade, og så må vi omstille oss. Vi må finne igjen fokus og komme oss videre i ligaen. Noen ganger kan det være vanskelig, men vi er profesjonelle nok til å klare det.

- Er vi like aggressive som mot Inter tror jeg Middlesbrough skal få det vanskelig. Spiller vi på samme måte som mot italienerne, har vi en sjanse til å gjøre mange mål. Det blir tøft å klare fjerdeplassen, men vi vil prøve å vinne hver kamp nå. Alle vet hvordan situasjonen er, og alle må jobbe virkelig hardt for å sørge for at vi klarer å bli blant de fire beste, avslutter nederlenderen.

Det er bare seks uker siden Liverpool og Middlesbrough møttes på Riverside, hvor en utligning av Fernando Torres sørget for poengdeling etter at George Boateng hadde gitt vertene ledelsen. I fjor gjorde Steven Gerrard to mål da Liverpool vant 2-0 over Boro i tilsvarende hjemmekamp.

Liverpool har faktisk ikke tapt noen av de 19 siste hjemmekampene mot Middlesbrough. Tretten er vunnet, mens seks har blitt spilt uavgjort. Gjestene har for øvrig bare gjort to mål på sine siste åtte besøk på Anfield. Middlesbroughs siste borteseier mot Liverpool i ligaen kom i mars 1976, da Terry Cooper og John Hickton sørget for at Teeside-klubben vant 2-0. Både Graeme Souness og Phil Boersma spilte for Boro den dagen. Det er imidlertid verdt å merke seg at gjestene er ubeseiret på sine fem siste ligakamper, deres beste kamprekke på ett år.

Før morgendagens kamp mangler Fernando Torres to scoringer på å bli den første Liverpool-spiss på fem sesonger til å gjøre 20 mål i en sesong. Ellers kan man merke seg at Jose Reina leder konkurransen om årets "Golden Glove" akkurat nå. Han har holdt nullen i 12 ligakamper denne sesongen, noe som er en mer enn Petr Cech, Tim Howard, David James og Edwin van der Sar.