Liverpool U18 - Nottingham F U18 2-0

Dalla Valle imponerte stort da U18 beseiret Nottingham Forest 2-0 hjemme. Han og Ajdarevic scoret målene. Lagoppstilling lagt inn. McAuley fornøyd. Lindfield og Antwi skadet.

Liverpool U18 beseiret Nottingham Forest U18 2-0 hjemme på The Academy i Kirkby. Hugh McAuleys dominerte store deler av kampen, og tok ledelsen på heading fra Lauri Dalla Valle i første omgang. Astrit Ajdarevic fastsatte sluttresultatet til 2-0 like før slutt.

Liverpool gikk ut i stort tempo, og kunne tatt ledelsen allerede etter fire minutter. En feil fra Forest-midstopper Matt Skyes ga Thomas Ince fri åpning mot mål, men kantspillerens avslutning ble blokkert i siste sekund. Bortelaget hadde foreløpig fint lite å vise til.

I det 13. minutt vartet James Ellison, Dalla Valle og Ince opp med fint samspill. Ince fikk lagt inn et lavt innlegg, men dessverre fantes det ingen mottagere på bortre stolpe. Minuttet senere skjøt Dalla Valle like over fra kanten av sekstenmeteren etter innlegg fra David Amoo.

25 minutter ut i omgangen hadde Nottingham ballen i nettet, men assistenten vinket, og målet ble annullert. Liverpool viste frem godt angrepspill de første 45 minuttene, der Dalla Valle var sterkt medvirkende i det som skjedde. Finnen imponerte stort, og spissen burde åpnet målprotokollen etter 33 minutter. Han mottok en gjennombruddsball 40 meter fra mål, kom seg forbi to forsvarere før Forest-keeper Karl Darlow fikk avverget skuddet. På den påfølgende corneren raget Dalla Valle høyest, og headet hjemmelaget i føringen.

Nottingham Forest kom bedre med etter pause, men Liverpool skapte likevel de beste sjansene. Dalla Valle hadde to gode avslutninger, men begge ble reddet av Darlow. Innbytter Eccleston kunne økt ledelsen et kvarter før slutt, men skuddet traff oversiden av tverrliggeren. Andre omgang var ikke like god som første, men hjemmelaget kontrollerte kampen. Ajdarevic, som er tilbake etter prøvespill i VfB Stuttgart, fastsatte sluttresultatet til 2-0 like før slutt. Dermed står Liverpool med seks poeng på tre kamper. Full pott hjemme, mens bortekampen mot Coventry endte med tap.

- Vi spilte god angrepsfotball, spesielt i første omgang. Det er noe jeg liker, uttaler McAuley til Liverpoolfc.tv.

- Vi scoret to flotte mål. Thomas Ince gjorde det veldig bra på venstrevingen. Han sto for forarbeidet til Dalla Valles åpningsmål, og så scoret Astrit det andre med et flott skudd.

- Vi så skarpe ut. David Amoo er i vinden på høyrevingen for tiden. Han spiller vikelig bra, og det er svært oppmuntrende for oss.

- James Ellison spilte fra start for første gang for oss. Han gjorde det veldig bra i en time, og han kombinerte fint med Dalla Valle helt fremme.

- Vi spilte ikke like godt i andre omgang, men vi kontrollerte kampen hele tiden.

Lagoppstilling: Dean Bouzanis, Michael Scott, Jack Metcalf, Andre Wisdom (U16), Joe Kennedy, Astrit Adjarevic, David Amoo, Adam Pepper (Michael Roberts 80), Lauri Dalla Valle (Marvin Pourie 65), James Ellison (Nathan Eccleston 60), Thomas Ince. Ubenyttede reserver: Alex Cooper, Deale Chamberlain.

Neste helg venter ny hjemmekamp for juniorlaget, mot Newcastle. Avspark lørdag 13. september kl. 14.00 norsk tid.

Lindfield og Antwi skadet
Craig Lindfield scoret sitt første mål for Bournemouth i bortekampen mot Port Vale forrige helg, men pådro seg også en hamstringskade. Spilleren vil begynne løpetrening neste uke, og bør være tilbake til bortekampen mot Bradford City lørdag 20. september.

Godwin Antwi var uaktuell til dagens kamp for Tranmere mot Oldham. Forsvarsspilleren sliter med en ankelskade.

Hereford spilte 1-1 mot Swindon på Edgar Street i går. Robbie Threlfall var verken på banen eller benken for hjemmelaget.

Det er ingen kamper i de to øverste divisjonene i England denne helgen grunnet landskamper. I tillegg ble det også spillefri for David Martin og Jack Hobbs. Oppgjøret mot Colchester ble utsatt fordi Leicester har tre spillere på internasjonale oppdrag.