Lokalpressen tror Gerrard blir klar

Liverpool Daily Post tror Steven Gerrard spiller morgendagens semifinale. Rafa savner ikke Mourinho. Chelsea-trio kan rekke kampen. Dommer fra Østerrike.

Liverpool Daily Post føler seg ganske trygge på at Steven Gerrard kommer til å spille morgendagens viktige semifinale i Champions League mot Chelsea, etter at kapteinen i helgen stod over bortekampen mot Fulham i ligaen på grunn av en nakkeskade.

Liverpool-kapteinen har jobbet hardt sammen med klubbens medisinske støtteapparat i helgen, for å sørge for at han blir kampklar.

- Både Jose Reina og Steve Finnan har hatt lignende problemer som det Gerrard opplever nå. De trengte tid. Vi får se, sier manager Rafael Benitez.

- Gerrard ønsket å spille mot Fulham, men klarte kun å snu hodet til høyre, så jeg fortalte ham at da måtte han i så fall spille venstreving! Vi får se om han blir i stand til å snu hodet til venstre også. Det er i grunnen enkelt å finne ut om han er i stand til å spille. Jeg vil komme opp på siden hans og gi ham et kakk på venstre skulder, og dersom han klarer å snu ansiktet mot meg uten smerter, vet vi at han kan spille, legger han spøkefullt til.

Rafa savner ikke Mourinho
Foran tidligere oppgjør mot Chelsea har det som regel vært full ordkrig mellom de to lags managere. Etter at Avram Grant tok over managerstolen i London-klubben har dette roet seg betraktelig.

- Folk har sagt at vi har bedrevet ordkrig foran tidligere semifinaler mot Chelsea. Dere journalister savner Mourinho. Jeg gjør det ikke. Jeg har nok å gjøre i Liverpool nå, og jeg liker heller ikke å snakke om Avram Grant. Som manager har jeg stor respekt for ham, fordi han gjør jobben sin.

- Managere kan snakke før kampene, men under kampene er det spillerne som må gjøre jobben. Managerne er viktige for å si noe på pressekonferansene, og i noen enkeltkamper kan managerne være viktige. Men det beste en manager kan gjøre, er å ikke rote det til, slik at spillerne kan gjøre jobben sin.

- Vi ønsker at dette skal bli en Champions League-kamp, ikke en Premier League-kamp. Det må vi få inn i hodet på spillerne.

- Som jeg har sagt tidligere er Roman Abramovich nøkkelen til Chelseas suksess. Han har bygd et fantastisk lag. Chelsea-laget er kanskje ikke like sammensveiset nå som det var under Mourinho, men de har likevel nok gode spillere til å vinne ting.

Chelsea-trio på vei tilbake
Avram Grant kan se lysere på livet nå som det ser ut som om både Frank Lampard og Michael Ballack kommer til å spille morgendagens kamp mot Liverpool. Det er også en liten mulighet for at Didier Drogba blir skadefri.

Lampard var tilbake i trening igjen i går. Dette var hans første treningsøkt på nærmere en uke, som en følge av morens sykdom. Ballack og Drogba var også i stand til å ta del i deler av treningen, etter henholdsvis hamstring- og kneskade. Alle tre vil reise til Liverpool sammen med resten av Chelsea-troppen i ettermiddag. Både Drogba og Essien vil forsøke å bevise at de er kampklare under ettermiddagens treningsøkt på Anfield.

Dommerkvartett fra Østerrike
Konrad Plautz fra Østerrike vil dømme morgendagens semifinale på Anfield. Dette blir andre gang han dømmer Chelsea denne sesongen. Han var også pipeblåser da London-laget spilte 0-0 mot Olympiakos i Hellas i gruppespillet.

43-åringen har dømt fire Liverpool-kamper tidligere. Senest da de røde tapte 1-0 hjemme mot Marseille i oktober. Østerrikeren var også kampleder da de røde slo Spartak Moskva i oktober 2002, og da man slo Real Betis i Spania tre år senere, samt da de røde tapte 1-0 for Benfica i Portugal senere samme sesong.

Linjemenn i morgen kveld er Egon Bereuter og Markus Mayr, mens Thomas Einwaller er fjerdedommer.