Lucas fornøyd med utviklingen

Lucas Leiva føler at han har utviklet seg i riktig retning i Liverpool denne sesongen. 21-åringen føler seg nå mye tryggere enn i starten av Anfield-karrieren.

Lucas Leiva sier til Liverpool Echo i dag at han vil vise seg fra en enda bedre side neste sesong. Dette til tross for at han sannsynligvis mister sesongens første kamper grunnet OL-deltakelse i Beijing.

Brasilianeren var involvert i 31 førstelagskamper i sin første sesong i klubben, og innrømmer at han til tider fant overgangen til engelsk fotball tøff. Han tror imidlertid at han nå er akklimatisert, og dermed bedre i stand til å møte neste sesong.

- Jeg er fornøyd med min første sesong i Liverpool. Å spille 31 kamper for klubben i den første sesongen er noe jeg er stolt av. Det er ikke lett å omstille seg til fotball i et nytt land, uttaler 21-åringen som kom fra Gremio for £6M i juli i fjor.

- Jeg spilte ingen kamper for førstelaget i løpet av de tre første månedene i klubben, ettersom jeg var i en akklimatiseringsperiode. Men nå føler jeg meg langt mer komfortabel, og neste sesong blir jeg bedre, lover han.

- Engelsk fotball er helt annerledes enn fotballen jeg var vant med, og jeg måtte lære raskt. Jeg snakket mye med Steven Gerrard, Xabi Alonso og Javier Mascherano, ettersom de vet hva som skal til for å spille i min posisjon i England. De hjalp meg mye.

- Jeg prøvde å gjøre de riktige tingene, og lære fra dem. Når du har spillere som dem rundt deg, føler du deg trygg. Jeg synes det gikk bedre og bedre jo lenger ut i sesongen vi kom. Til å begynne med gikk jeg ikke fremover så ofte som jeg hadde ønsket. Jeg forsøkte å tilpasse meg, og var ikke trygg ute på banen. Men det ble som sagt mye bedre utover i sesongen, og forhåpentligvis blir det enda bedre neste sesong.

Lucas har kommet med i den foreløpige fotball-troppen til Brasil til de olympiske leker i Beijing. Denne består av hele 74 spillere. Lekene pågår i tidsrommet 8-24.august. Dersom midtbanespilleren kommer med i den endelige troppen vil han miste både ligakamper og Champions League-kvalifisering.

- Ingen liker å miste kamper for klubben sin. Men de olympiske leker er veldig viktige i Brasil, og dersom jeg skal ha håp om å få spille VM-kamper kan jeg ikke stå over OL. Dersom jeg får reise vil jeg tilegne meg mer rutine, og forhåpentligvis vil det bidra til at jeg utvikler meg ytterligere som spiller. Det vil være bra både for meg og Liverpool, avslutter brasilianeren.