Lucas håper på mer spilletid

Lucas Leiva spilte kun seks minutter da Liverpool slo Bolton 2-0 på Reebok Stadium for en drøy måned siden. Etter å ha fullført 90 minutter mot Arsenal, håper brasilianeren nå på mer spilletid.

- Jeg husker kampen i Bolton godt, fordi både Dirk Kuyt og Steven Gerrard scoret på flotte headinger. Jeg kom inn og hadde sjansen til å øke til 3-0, men tok ikke vare på sjansen min. Jeg var likevel fornøyd med resultatet og de tre poengene, selv om jeg var skuffet over at jeg ikke klarte å score, forteller Lucas til Liverpool Echo.

- Resultatet betyr mest, og dersom vi hadde klart samme resultat i dag hadde jeg blitt fornøyd.

- Jeg har hatt noen dårlige og noen fine stunder i Liverpool-trøya denne sesongen. Den dårligste stunden var trolig kampen mot Fulham. Men jeg prøver å bli bedre for hver kamp som går, og selv om jeg også gjorde noen feil mot Arsenal, så syntes jeg det stort sett gikk greit.

- Forhåpentligvis klarer jeg å få vist mine kvaliteter, for jeg ønsker å inneha en rolle i denne klubben. Spesielt nå som vi kjemper for å holde oss på toppen av tabellen.

- Vi er skuffet over at vi ikke fikk med oss alle tre poengene mot Arsenal, ettersom vi reiste til London for å vinne. Men nå må vi se fremover, og fokusere på Bolton-kampen, for vi kan ikke forandre på fortiden.

- Bolton spiller bra for øyeblikket, og kan vise til noen gode resultater. De vil bli en vanskelig motstander, men kampen går på Anfield foran våre egne fans, så vi satser på seier.

- Dette er den første av to kamper på noen få dager, og klarer vi å ta tre poeng i denne vil det gi oss mer selvtillit til vi reiser til Newcastle på søndag.

- Det var både positive og negative sider ved vår kamp mot Arsenal. Vi må lære av våre feil og forbedre oss, men vi må også ta med oss det vi gjorde riktig. Vi gjorde et flott mål og skapte en del sjanser, mens Pepe Reina hadde fint lite å gjøre. Vi gjorde en god jobb, selv om vi kunne ha gjort det enda bedre.

Etter seieren mot Bolton på Reebok i november har Liverpool kun tatt sju poeng fra de påfølgende fem kampene. Poengtap mot Fulham, West Ham og Hull har vært harde å svelge.

- Du kan ikke toppe tabellen uten å ha vist kvaliteter. På 18 kamper har vi tapt kun en gang, og det beviser at vi er vanskelige å slå. Vi skulle ønske at vi hadde vunent flere kamper og tatt enda flere poeng, men vi kan ikke være skuffet når vi topper tabellen, er Lucas' syn på saken.

- Chelsea, Manchester United, Arsenal og Aston Villa puster oss i nakken, men vi må ha tro på oss selv.

- Nå vil vi bare ha en dag til restitusjon mellom de to neste kampene, noe som ikke er ideelt, men det er tradisjonen her til lands og noe jeg vet fansen setter pris på.

- Det eneste vi kan gjøre nå er å fokusere på Bolton, og deretter tenke på Newcastle når vi er ferdige med Bolton-kampen.

- Vi har spilt uavgjort i våre tre siste hjemmekamper mot Fulham, West Ham og Hull, så vi må begynne å vinne hjemme igjen. Men Bolton vil komme til Anfield for å gjøre ting vanskelig for oss, så vi må være godt forberedt og gjøre alt som står i vår makt for å ta tre poeng. Vi venter på en seier på Anfield igjen, ettersom det er en så spesiell plass for alle i denne klubben. Vi vet det vil hjelpe vår sak og gjøre det enda mer vanskelig for de andre lagene om vi vinner. Derfor går vi for seier.