Paisley får minnesmerke i Hetton

En gruppe Liverpool-supportere går i bresjen for å få reist et minnesmerke til ære for Bob Paisley i hans fødeby Hetton-le-Hole. De lokale myndighetene er positive til prosjektet.

Det er startet en kampanje for å få satt opp et minnesmerke for å hedre den legendariske Liverpool-manageren Bob Paisley i hans fødeby Hetton-le-Hole. Hans forgjenger på Anfield, Bill Shankly, er som kjent hedret på denne måten på hjemstedet Glenbuck, og en gruppe Liverpool-fans håper nå å få gjennomslag for et tilsvarende minnesmerke for tidenes mestvinnende engelske fotballmanager.

- Bob Paisley tjente Liverpool lojalt i 52 år som spiller, fysioterapeut, trener, manger og direktør. Hans merittliste klarer ingen å matche. Bob Paisley var rett og slett en storhet innen fotballen, uttaler initiativtaker Ian Graves.

- Vi har tatt kontakt med familien Paisley angående vår idé om å få opprettet et minnesmerke i Hetton-le-Hole. De var henrykt over ideen, og håper nå at dette blir en realitet.

- Vi har kontaktet bystyret i Hetton, og de var imponert over ideen, og tidlig i januar ble vi invitert til Hetton for å møte noen av bystyrerepresentantene. De viste oss potensielle steder å reise minnesmerket på. Vi har etterpå vært i kontakt med lokale skulptører og entreprenører i Hetton-området.

- Lokalbefolkningen ivrer for at denne ideen skal bli realisert, og støtter tiltaket til fulle. Så nå er det opp til oss Liverpool-supportere å realisere ideen, sier Graves.

Nå planlegger man et arrangement på The Sandon den 29.mars for å reise penger til prosjektet. Ian Graves og sønnen Jack planlegger også en sponset marsj, samt at det vil bli produsert T-skjorter for salg, der inntektene går til prosjektet.