Rafa jakter 4-5 spillere

The Guardian mener kvartetten Gareth Barry, Antonio Valencia, Fernando Amorebieta og Philipp Degen står øverst på Liverpool-managerens ønskeliste. Lampard står trolig over returen.

Rafael Benitez gir i dag klare signaler på at han akter å fortsette som Liverpools manager også neste sesong. Etter møter med Tom Hicks denne uken virker det som om manageren har fått velsignelse til å følge opp sine transfermål. The Guardian skriver i dag at spillere som Aston Villa-kaptein Gareth Barry, Wigan-vingen Antonio Valencia, Athletic Bilbaos forsvarer Fernando Amorebieta og Borussia Dortmunds sveitsiske høyreback Philipp Degen står på den listen.

- Jeg tror ikke vi trenger så veldig mange spillerkjøp. Vår tropp er mye bedre nå, men vi behøver kanskje å kjøpe fire eller fem spillere. Men vi trenger ikke bruke enorme summer på spillere i sommer. Alt handler om å gjøre de riktige avtalene på riktig tidspunkt. Jeg vil ikke gi noen navn, men det finnes noen spillere på topplagene som har kostet masse penger og som ikke presterer. Ønsker man å vinne tittelen, må man selvsagt bruke en del penger. Det er ikke lett, men nøkkelen ligger i å kjøpe de spillerne du trenger. Spillerne som vil gjøre troppen sterkere, siteres Liverpool-manageren i nevnte avis.

George Gillett skal også ha gitt sin støtte til at Benitez kan følge opp sine transfermål i sommer.

- Vi har hatt veldig positive møter. Vi snakket om transfermålene og alle vet nå navnene og hvordan vi vil gå frem. Alle var ikke tilstede under møtene, men alle vet hva status er. Dersom jeg har ønske om å kjøpe en spiller, må jeg klarere pris og fremgangsmetode med alle parter. Nå vet alle hvor landet ligger, så det er klar fremgang å spore, sier Benitez.

- Nøkkelen ligger i å informere alle. Dersom alle vet hvordan situasjonen er, er det mye bedre. Jeg har et ansvar som manager. Folk snakker om Hicks og Gillett, men vi har to eiere og en daglig leder, og vårt ansvar er å forbedre troppen. Jeg måtte informere våre eiere om hvilke spillere jeg ønsker meg, og det var hensikten med møtene.

The Guardian antyder også at flere spillere vil forsvinne ut porten på Anfield i sommer. Navn som blir nevnt er Peter Crouch, Jermaine Pennant og John Arne Riise.

Lampard spiller kanskje ikke returkampen
Chelsea har gitt Frank Lampard permisjon på ubestemt tid etter at midtbanespillerens mor døde i går. The Times skriver at Lampard definitivt ikke vil spille morgendagens kamp mot Manchester United, og at han høyst sannsynlig også vil stå over returoppgjøret i semifinalen i Champions League mot Liverpool kommende onsdag.