Rafa tror på ny kontrakt

Etter å ha snakket med George Gillett tror Rafael Benitez at han vil få en ny avtale på Anfield. Albert Riera har aldri trent så hardt som nå, og er klar til å ta vare på sin andre sjanse i engelsk fotball.

Ros til Rafa
Før morgendagens kamp mot Chelsea sier Liverpools manager at han har fått gratulasjoner for den jobben han har gjort denne sesongen, og engelsk presse mener det i første rekke dreier seg om lykkeønskninger fra George Gillett. Medeieren var til stede på bortekampen mot Atletico Madrid i midtuken. Tidligere har Tom Hicks hevdet at Gillett har stoppet ham fra å gi en ny kontrakt til Rafa, men manageren antyder nå at en forlenget avtale kan være nær forestående.

- Jeg har hatt en del kontakt og fått noen meldinger, som har gratulert meg med at jeg gjør en fantastisk jobb, sier Rafael Benitez.

- Jeg tenker på de neste kampene og gjør min jobb så godt jeg kan men ja, jeg tror det vil gå i orden med en ny kontrakt.


Hardt for Riera
En av bonusene denne sesongen har vært at Albert Riera har kommet inn og gjort venstrekanten til sin egen, gjennom sjanseskapende og intelligent spill ute på flanken som samtidig har gitt bedre balanse i laget. Nylig scoret han også sitt første mål mot Wigan.

Spanjolen hadde tidligere et nokså mislykket låneopphold i Manchester City, men uttalte før han kom til Liverpool at han nå var mer klar for engelsk fotball. Det var en lovnad han så langt har holdt til fulle, selv om han innrømmer at treningen på Melwood er hardere enn han noen gang tidligere har opplevd.

- Jeg fant det vanskelig å tilpasse meg i City. Treningen der var den hardeste jeg hadde opplevd - inntil jeg kom til Liverpool! Ingen trener så hardt som engelskmennene, men kanskje er det også derfor de har fått stadig mer suksess, undrer Riera.

- Hos City var det svært profesjonelt, men du måtte ha så mye energi at det var nesten ikke til å fatte. Denne gangen var jeg klar for det og jeg gjør det også mye bedre. Det passer meg bedre nå.

26-åringen har bare blitt bedre og bedre for de helrøde og også kommet seg igjennom pulserende oppgjør mot Manchester United og Everton med bravur. Rafael Benitez skal ha berømmet ham spesielt etter lokalderbyet på Merseyside, noe kravstore Rafa ikke gjør ofte.

- Jeg var fornøyd med min innsats i derbyet og det var hyggelig at manageren brukte tid på å gratulere meg, forteller Albert. - Det har imidlertid også vært andre gode øyeblikk.

- Det jeg har lært er at en fotballespiller kan lykkes i Premier League hvis han har talent, og i tillegg er beredt til å arbeide hardt og vise disiplin. Det er hemmeligheten for utlendinger hvis de vil lykkes her, og denne gangen hadde jeg ingen illusjoner om nettopp det.

- Da jeg var yngre trodde jeg at jeg bare kunne løpe ut på banen og spille. Det kan du ikke. Du kan bare se på hvor hardt Fernando Torres arbeider for Liverpool. Han ville ikke gjøre det i Spania, det er utrolig.

- Jeg er en bedre teknisk spiller nå og også mer moden. Stoltheten vil hindre meg i å mislykkes denne gangen.