Rafa vurderer Heskey

Emile Heskeys kontrakt med Wigan løper ut til sommeren, og Rafael Benitez skal vurdere å hente den kraftfulle spissen tilbake til Liverpool for et mindre beløp under transfervinduet i januar.

Rafael Benitez vurderer å hente Emile Heskey tilbake til Liverpool som cover for Fernando Torres. Det skriver Liverpool Daily Post. Manageren skal ha blitt imponert over 30-åringens spill for Wigan det siste halvannet året. I løpet av den perioden har den kraftige spissen spilt seg inn på det engelske landslaget igjen.

Heskeys kontrakt med Wigan løper ut til sommeren, og han vil derfor koste Liverpool kun småpenger om han blir hentet under transfervinduet nå i januar. Den siste skaden til Fernando Torres viser hvor sårbare Liverpool er på spissplassen, og Heskey er en spiller med andre egenskaper enn de angriperne som Benitez har til disposisjon i dag.

Etter sin gode innsats for England i Minsk denne uken ble Heskey spurt direkte av britiske journalister om han kunne tenke seg å spille Champions League-fotball igjen.

- Alle ønsker å spille for sin klubb i Champions League. Jeg befinner meg i en gunstig situasjon, men jeg er fortsatt Wigan-spiller og ønsker å gjøre mitt beste for dem, var det noe kryptiske svaret.

Heskey har over fire år bak seg på Anfield tidligere. Han ble kjøpt fra Leicester for £11M av Gerard Houllier i mars 2000. Han gjorde 60 mål på 223 kamper for klubben, og var med på å vinne FA-cupen, UEFA-cupen og ligacupen to ganger før han gikk til Birmingham like før Benitez kom til klubben sommeren 2004.

Ryktene om Heskeys tilbakekomst til Anfield setter en ekstra spiss på morgendagens ligakamp mot nettopp Wigan.

Wigan-manager Steve Bruce antydet tidligere denne måneden at han ikke lenger har tro på at Heskey vil forlenge kontrakten med sin nåværende klubb.

- Som manager i Wigan står du alltid i fare for å miste spillere. Vi har bygd en solid kjerne i laget, men jeg frykter at vi ikke klarer å holde på disse spillerne. Gribbene sirkler over oss. Min formann vil støtte meg til siste slutt, men hvordan kan jeg nekte disse spillerne overganger når større klubber banker på døra? Det er problemet jeg står overfor.