Skuffet over de røde på Emirates

Mark Lawrenson synes ikke Liverpool gikk for tre poeng mot Arsenal. Han synes Benítez virket feig. Sammy Lee fikk ikke full tillit i managerens sykdomsfravær. Finnan blir i Espanyol.

- Ett poeng mot Arsenal ville ha vært betraktet som et svært godt resultat ved starten på søndagen, men ikke på slutten av dagen, uttaler Mark Lwarenson til Liverpool Daily Post. 

- Det var enda en av disse tilfellene når jeg er desperat etter at Liverpool skal gå for seieren. To spisser, Gerrard med i angrep, to kantspillere og backer med fremover fordi de ikke har noen å markere da Arsenal ble redusert til ti spillere.

- Det var enda en tapt mulighet for å åpne opp en luke på toppen.

- Så fort Adebayor ble utvist, burde det ha vært tid til å ta av håndbremsen også.

- Særlig ettersom Arsenals forsvar virket så nervøse som jeg aldri har sett tidligere. Djourou var elendig, og Gallas var heller ikke god.

- Når du ser på hvordan Liverpool dominerte ballbesittelsen, men ikke klarte å konvertere det til tre poeng, så kan det bli kostbart.

- Og det at Chelsea nok en gang mislyktes i å vinne på Goodison Park i går kveld, bare gir en fortvilet følelse om at ledelsen på toppen burde ha vært mye større nå.

- Men mer bekymingsfullt er det da at Liverpool allerede har avgitt så mange poeng i kamper de har forventet å vinne.

- Stoke, West Ham, Fulham, Hull - hvis ettpoengene hadde blitt til tre, så ville ett poeng på Emirates vært et flott resultat.

- Men når du har kontroll, når forsvaret er bra, og det er tre poeng for seier, trenger du spillere der ute som kan vinne kampen for deg.

- Selv om han ikke var der, følte jeg at taktikken igjen var tilbake til Benítez' gamle hvor man klamret seg til ett poeng uten å ta sjanser.

- Det kan likevel vise seg å være fornuftig tenkning den dagen, og jeg står fortsatt fast ved Benítez.

- Men dette er den beste muligheten han nok vil ha for å vinne ligaen fordi alle ser ut til å gjøre sitt beste for å ikke vinne den.

- Men hvis deres rivaler får en god rekke med kamper, kan avgitte poeng til slutt hjemsøke ham. Det er derfor man må ta muligheten når sjansene til å vinne kamper byr seg. Det er ganske enkelt hva vinnere gjør.

- I form av nyheten om at Benítez skal være nær en ny avtale, er det liten tvil om hvor mye han ønsker å lede Liverpool. Det ble godt uttrykt på Emirates.

- Han kunne ikke holde seg unna telefonen og gi Sammy Lee sin støtte til å ha full kontroll, men var en kontrollfreak ut i fra tingenes gang.

- Jeg følte faktisk litt synd på Sammy i den situasjonen. Enten har han fått tillit til å ta ansvar for laget eller så har han det ikke.

- Gitt den måten han holdt kontakt med keepertreneren på for å få en ny melding fra sin sjef, mistenker jeg det siste.

Finnan blir i Espanyol
Finnan har både vært skadet og slitt med å finne seg til rette i Espanyol etter overgangen i sommer. Backen har vært linket til en retur til Premier League allerede i januar, men Barcelona-klubben sier at de ikke vil gi slipp på spilleren.
- Jeg er overbevist om at Finnan vi bli avgjørende for forsvaret vårt, uttaler Espanyols trener Mane til spansk presse.

- Finnan blir i Espanyol fordi han er en hovedaktør i andre halvdel av sesongen, utdyper sportsdirektør Paco Herrera.