SOS spår nytt løftebrudd

SOS tror ikke at Hicks og Gillett vil innfri løftet om å gi Rafael Benitez ny langtidskontrakt i løpet av den nærmeste fremtid. O'Connor skal spille EM-kvalik for Irland U19. Fulham-kampen på Canal+.

Supporterunionen Spirit of Shankly tviler fortsatt på at Tom Hicks og George Gillett kommer til å gi Rafael Benitez en ny langtidskontrakt, trass i at en pressemelding fra duoen i dag hevder det motsatte.

SOS skriver følgende i et brev til sine medlemmer:

"Rapporter i pressen antyder at Liverpools amerikanske eiere forbereder et tilbud om ny kontrakt til Rafael Benitez. Liverpools supporterunion, Spirit of Shankly, mener imidlertid at supporterne bør bedømme Hicks og Gillett ut fra deres handlinger, ikke deres ord.

Liverpool Echo rapporterer at Hicks har forsikret Benitez om at dialogen vil fortsette i løpet av neste uke. Hicks og Gillett har imidlertid avstått fra å gjøre ord til handling ved flere tidligere lovnader og forsikringer. Spirit of Shankly frykter derfor at dette kun er et spill for galleriet, og at de nok en gang ikke akter å holde sine løfter.

Unionen har berettiget frykt for at dersom forhandlingene ikke starter umiddelbart, eller drar i langdrag, vil dette få betydning både for forhandlinger med våre nåværende spillere samt klubbens evne til å tiltrekke seg spillere under transfervinduet i januar. Vi har informasjon om at nøkkelspillere på førstelaget nå har kommet i en fase i sine eksisterende kontrakter der det vil være nødvendig å forhindre en gjentagelse av det som skjedde da Steve McManaman og Michael Owen forlot klubben. Vi kjenner til at flere av spillerne vegrer seg for å gå inn i kontraktsforhandlinger så lenge managerens fremtid ikke er avklart.

Ustabiliteten som Hicks og Gillett har brakt til klubben må ikke få lov til å påvirke spillerstallen. Vi vet at amerikanerne er ute etter å selge klubben, og vi vet at de får problemer med å refinansiere gjelden de har ført over på klubben. Vi frykter oppriktig talt at de ikke er i stand til å drive Liverpool FC på en sikker måte.

Dette handler ikke om at Spirit of Shankly støtter enkeltpersoner mer enn andre. Dette handler om dårlig ledelse på høyeste nivå i klubben, noe som har underminert posisjonen til klubben og posisjonen til manageren. Dette må ta slutt nå, slik at klubben kan gå fremover både på og utenfor banen.

Selv om eierne nå synes villige til å snakke med Rafael Benitez om en ny kontrakt i neste uke, opprettholder Spirt of Shankly sitt syn på Hicks og Gilletts eierskap, selv om det har blitt påstått det motsatte i media. Ustabiliteten som dette regimet har brakt med seg svekker klubbens sjanser til suksess på banen. Eierne er det svakeste leddet, og må gå."

O'Connor for Irland U19
Liverpools Shane O'Connor har kommet med i 18-mannstroppen til Irland U19 til EM-kvalfiseringskampene på Malta i tidsrommet 21.-26.november. Irland møter her Frankrike, Malta og Liechtenstein, og de to beste lagene går videre til eliterunden som spilles tidlig på nyåret. Irland spiller mot vertsnasjonen Malta fredag 21.november. Deretter møter de Liechtenstein søndag 23.november, før grønntrøyene avslutter mot Frankrike onsdag 26.november.

Fulham-kampen på Canal+
Liverpools hjemmekamp mot Fulham lørdag 22.november blir vist direkte på Canal+ Sport Extra. Sendestart er klokken 15.55.