Spørsmålstegn ved Keane

Mark Lawrenson mener Robbie Keane ikke passer inn i LFC og at det kunne vært best for alle om iren går tilbake til Spurs, og Steven Gerrard skal også ha antydet mulig transfer for Robbie.

I sin spalte i Liverpool Daily Post drar den tidligere storspilleren på Anfield, Mark Lawrenson, konklusjonen at det kan være til det beste både for klubb og spiller om man lar Robbie Keane gå i transfervinduet i januar. Det har gått rykter om at den nye manageren Harry Redknapp skal være villig til å hente tilbake Keane til White Hart Lane.

- Rafael Benitez valgte å ikke benytte muligheten til å bruke Robbie Keane når det ble krevd av mange mot Hull på lørdag, men hvis det skulle komme tilbud i det neste transfervinduet er jeg ikke like sikker på at han avslår, skriver Lawrenson.

- Det kan nemlig være på tide å bite i det sure eplet, både for Liverpool og Keane selv.

- Det har ganske enkelt ikke fungert. Robbie har ikke plutselig blitt en dårlig spiller, men han har bare ikke passet inn på Anfield og det er vanskelig å se hvordan han skal gjøre det.

- Benitez foretrekker å spille 4-2-3-1, noe som ikke passer hans måte å spille på. Steven Gerrard må være i midten av de tre for å gi støtte til Fernando Torres når han er frisk. Hvis ikke, kan ikke Keane spille alene på topp.

- Selv om Benitez antydet at han kunne spille ute på siden med en gang han kjøpte ham, er det opplagt at han ikke er en ving. Den eneste veien det leder Keane er mot utgangsdøra.

- Det er ingen skam å snu, og hvis begge parter er enige om det er det bedre å gjøre noe enn å bare la det fortsette slik. Keane er 28 år og kaptein for Irland, og han kommer ikke til å forandre seg som spiller nå og det er lite trolig at han vil bli bedre.

- Han er imidlertid fortsatt en meget god fotballspiller, men en som ønsker å spille fotball. Han forsvant fort fra Inter og Leeds, men ble en stor suksess for Spurs. Der ble han lenge nok til å etablere seg og det kan være en bra idé for ham å reise rett tilbake dit.

- Jeg kan forstå hvorfor Benitez ikke ville sette inn Keane på lørdag, men jeg føler likevel at dette var et nytt tegn på at alt ikke er som det skal være. En kan se på hvor mange ganger han har blitt byttet ut, noe som skjedde selv da han hadde scoret to mot West Bromwich og var på vei til et hattrick.

- Dette er uheldig for alle parter, men hvis man kan få avtalt en brukbar pris i januar kan Rafa kanskje få tak i en angrepsspiller som kan passe bedre inn i hans system enn det Keane har gjort.

- Verken spiller eller manager bør klandres for at det ikke har fungert, det er slik som bare skjer i fotball av og til.

---------

Flere nettsteder har også slått opp noen sitater fra Mark Lawrenson, som skal ha blitt sagt på radiostasjonen Today FM, hvor Steven Gerrard skal ha antydet at Keane kan være på vei ut.

- Jeg hadde en drink sammen med Steven på en sammenkomst på lørdag kveld, skal Lawrenson ha sagt. - Han sa at han har samme agent som Robbie Keane og at noe ville skje i januar. Det virker som om han er på vei ut.

Hvor fornøyd Gerrard og Liverpool FC er med at en av deres tidligere spillere lekker informasjon fra en slik privat samtale sies det ikke noe om, men det er vel ikke utenkelig at klubben etter hvert kan ønske å kommentere dette.