Sunderland res v Liverpool res 0-1

Med den sjette seieren på rad økte Liverpool ledelsen på toppen av reserveligaen, etter at Krisztian Nemeth igjen ble matchvinner.

De røde topper tabellen med 21 poeng, ikke minst siden reservene har vunnet de fem siste kampene med en målforskjell på 14-3. Sunderland har 19 poeng, slik at Stephen Darby også hans lagkamerater har mulighet til å skaffe seg en liten luke.

Sunderland stiller som ventet med en sterk tropp til kveldens kamp. I deres tropp finner vi nemlig førstelagsaktuelle karer som Dwight Yorke, Ian Harte, Russel Anderson, Jean-Yves M'voto og Anthony Stokes.

16. Andras Simon

Sunderland: Carson, Harte, Anderson, M'voto, Weir (Donoghue 60), Dennehy, Richardson, Chandler, Yorke (Hartley 83) , Stokes, Dowson

Liddle, Scott, Noble

8.min:  0-1 KRISZTIAN NEMETH - Scoringstalentet fra Ungarn presenterer seg nesten umiddelbart, mens sitt sjette mål på fire kamper. Et langt utspill fra David Martin lurer M'voto, og alene med keeper lobber Nemeth kaldt ballen i mål.

18.min:  Jay Spearing går hardt inn i en duell, blir litt sen og får tilsynelatende knottene til motspilleren i leggen. Etter en grundig sjekk av fysioterapeuten blir scouseren byttet ut. Ryan Crowther kommer inn på høyrekanten, mens Ryan Flynn flyttes inn på plassen til Spearing sentralt.

22.min: Stokes hos Sunderland skyter hardt fra skrå vinkel, men Martin får slått ballen til corner ved første stolpe.

25.min: Fint raid av Insua langs venstrekanten, men det er ingen framme til å gjøre noe med overlegget.

30.min: Crowther med en nydelig stikker til Jordy Brouwer som kommer helt fri litt ute til høyre, men nederlender skyter et par meter utenfor bortre stolpe da han burde ha prestert bedre.

36.min: Midtstopper Russell Anderson feller Nemeth da ungareren er på vei igjennom etter en fin pasning av spill. Anderson slipper unna med gult da han fort kunne ha fått rødt. Frisparket fra 18 meter sender Putterill svakt rett i muren.

Pauserapport: Liverpool har vært solide bakover og mer farlige framover i en spillemessig jevn og nokså kjedelig omgang med få situasjoner foran målene. Krisztian Nemeth er hele tiden en trussel, og Liverpools sentrale midtbane gjør det bra hvor Plessis mistet sin makker Spearing med skade, men hvor Flynn har gjort det godt etter at han kom inn i midten.

60.min: En nokså like kamputvikling det første kvarteret av 2.omgang som det var før pause, da det var spillemessig jevnt med Liverpool litt vassere framover. Plessis spilte Crowther fint igjennom på høyrekanten tidlig i omgangen, men det var ingen foran mål det å sende det flate overlegget i mål. Nemeth hadde også en halvsjanse da han skjøt hurtig fra drøyt 20 meter.

60.min:  Donoghue inn for Weir hos Sunderland.

62.min: Chandler får to muligheter etter at Sunderland har kommet fram på høyrekanten, men Martin redder begge gangene. Definitivt det nærmeste som vertene har vært en scoring.

64.min: Huth vinner i lufta ved bortre stolpe etter et frispark. Ballen har retning i nettet, men sneier først borti Flynn før Ayala sender den over streken og de to sistnevnte er i offside.

71.min: M'voto vinner i lufta etter en corner, og Martin må i aksjon igjen. Kampen har åpnet seg opp de siste minuttene.

74.min: Dowson, spiss på Englands juniorlandslag, drar til fra 20 meter men skuddet fyker en meter utenfor stolperota.

79.min: Et flott angrep av Liverpool da Flynn spiller til Brouwer som lurer offsiden ute til høyre, og nederlenderen spiller inn mot Putterill som kommer fra motsatt kan. Et desperat forsvarsbein får imidlertid klarert før scouseren skal sette ballen i nettet. Stor sjanse.

80.min:  Gerardo Bruna inn for Jordy Brouwer.

83.min:  Hartley inn for en interesseløs Dwight Yorke hos Sunderland.

89.min: Sunderland roper på straffe da et skudd treffer Ryan Crowther i armen i det vingen hopper med ryggen til. Hjemmelaget presser i sluttminuttene.

90+3.min: En glimrende kontring av Liverpool, helt til avslutningen. Ray Putterill satte fart sentralt, fant Crowther høyresiden men skuddet ble for løst fra god posisjon.

Sluttrapport: Kampen åpnet seg noe den siste halvtimen, hvor Liverpool ble en del presset i perioder men hvor elevene til Gary Ablett også hadde sine sjanser. En flott laginnsats sikret imidlertid tre nye poeng og styrket posisjon på toppen av tabellen.

David Martin: En meget solid kamp av keeperen som sjelden gjør en dårlig kamp. Sikker i feltet, bra på streken og fungerte også som sweeper ved et par anledninger.

Stephen Darby: Kapteinen gjør som vanlig få feil og hadde få problemer defensivt på sin side.

Ronald Huth: Den bredskuldrede og harde midtstopperen vokser stadig i Liverpools trøye, og taper sjelden en duell. Var viktig da ungguttene ble litt presset over mot slutten av kampen. Liverpools fremste i kveld etter vår mening.

Daniel Ayala: Spanjolen spilte sin første kamp for reservene, og vokste utover i kampen. Slank og høyreist, og bra til å lese spillet. Daniel kan være fornøyd med sin innsats.

Emiliano Insua: Bortsett fra et par raid tidlig i kampen var argentineren lite involvert framover, men gjorde en stødig innsats bakover. En av flere på dagens reservelag som hater å tape.

Ryan Flynn: Begynte på høyrekanten, men var langt bedre da han kom inn for en skadet Jay Spearing sentralt. Kvikk i steget og med noen fine pasninger.

Damien Plessis: Rak i ryggen og høyreist, er han en rasjonell og elegant defensiv midtbanespiller. Bra innsats igjen, selv om vi har sett ham bedre.

Ray Putterill: Ingen kan klage på innsatsen, og etter å ha vært vel ivrig før pause var han langt bedre i de siste 45 minuttene og holdt et høyt tempo hele kampen ut.

Jordy Brouwer: Alt i alt en av hans bedre kamper hvor han jobbet bra og også kom til et par bra sjanser, selv om det er overraskende at han ble valgt foran Dani Pacheco.

Krisztian Nemeth: En målscorer, ingen tvil om det. Ikke redd for å skyte, og utnyttet den ene store sjansen han fikk på en elegant måte, selv om han ikke var mye involvert i denne kampen.

Ryan Crowther: Et positivt innhopp at den mest ortodokse vingen man har i reservelagstroppen. Kjapp, teknisk og direkte, og som skapte en del i den halvannen omgangen han var på banen.