UEFA-rankingen kan bli avgjørende

UEFA-rankingen kan avgjøre hvem som vinner gruppe D i Champions League. Dersom Liverpool vinner 2-0 og Atletico vinner 1-0 i siste kamp, vinner Liverpool puljen fordi de er ranket høyere.

Etter at Liverpool slo Marseille i sin forrige Champions League-kamp er de røde klare for cupspillet i Champions League for femte sesongen på rad, og for sjette gang på sju forsøk.

Før siste runde i gruppespillet står både Atletico Madrid og Liverpool med 11 poeng. Atleticos målforskjell er 9-4. Liverpools målforskjell er 8-4. Det mange da undrer seg på, er hva som skjer dersom Liverpool slår PSV 2-0 og Atletico samtidig vinner 1-0 borte mot Marseille. Da havner nemlig begge lag på eksakt lik målforskjell og lik poengsum. Svaret er at Liverpool da vil vinne gruppa fordi de røde ligger øverst på UEFA-rankingen av de to lagene.

En seier over PSV vil gi Rafa Benitez hans 40. seier i Europa med Liverpool på 67 forsøk, og han slår dermed Bob Paisleys klubbrekord som han nå har tangert. Neste scoring for de røde vil for øvrig være klubbens mål nummer 300 i den gjeveste Europacupen.

Da lagene møttes på Anfield tidligere i høst vant Liverpool 3-1 etter scoringer av Dirk Kuyt, Robbie Keane og Steven Gerrard. Dette var for øvrig Gerrards 100.mål for Liverpool.

Liverpool er ubeseiret på sine siste åtte gruppespillkamper i Champions League. Forrige tap kom mot Besiktas i oktober 2007. Klubbrekorden lyder på 12 gruppespillkamper på rad uten tap, og stammer fra perioden 2004-2006.

Steven Gerrard er delt toppscorer i årets Champions League med Lionel Messi. Begge står bokført med fem scoringer etter fem kampdager.

Dersom Liverpool slår PSV i morgen kveld, vil de ha sanket hele 14 poeng i gruppespillet. Så mange poeng har de røde aldri sanket i gruppespillet tidligere.

Pepe Reina, Alvaro Arbeloa og Jamie Carragher har spilt samtlige minutter med Champions League-fotball denne sesongen.

I 2006/07 møttes Liverpool og PSV også i gruppespillet i Champions League. Kampen i Holland ble målløs, mens de røde vant 2-0 på Anfield. Lagene møttes også i kvartfinalen den sesongen. Da vant Liverpool 3-0 på bortebane og 1-0 på hjemmebane.

Dirk Kuyt debuterte i Europa for Liverpool på Phillips Stadium i 2006. Han har gjort 10 mål på sine siste 19 kamper i Champions League. Steven Gerrard har scoreet 11 mål på sine siste 15 Champions League-kamper om vi ser bort i fra kvalifiseringskampene.

Liverpool har tapt kun en offisiell kamp på nederlandsk jord. 5-1 for Ajax i 1966. Etter den kampen er de røde ubeseiret mot hollandsk motstand både på hjemme- og bortebane.

De røde har tapt kun fem av sine 23 bortekamper i gruppespill i Champions League.

Danny Koevermans har gjort alle PSV sine fire mål i Europa denne sesongen.

På lørdag vant PSV 4-2 over Groningen, etter at Otman Bakkal og Danko Lazovic begge noterte seg for to scoringer.

Dommer Nikolay Ivanov fra Russland har aldri dømt Liverpool tidligere.