Yossi fra start mot Fulham?

Yossi Benayoun gleder seg til kampene mot Fulham og Chelsea. Mye tyder på at israeleren er i startoppstillingen i morgen. Nye hjemmedrakt presenteres neste fredag.

Liverpool Echo tror at Yossi Benayoun vil starte morgendagens kamp mot Fulham, etter at israeleren imponerte i sitt innhopp fra benken mot Blackburn sist søndag.

- Jeg kom til Liverpool fordi jeg ønsket å vinne trofeer, og det er utrolig å være i semifinalene i Champions League, samtidig som vi kjemper om en fjerdeplass i ligaen. Nå må vi jobbe hardt for å ta de siste stegene til suksess. Tanken på å vinne en Champions League-finale er utrolig, sier midtbanespilleren til Echo i dag.

Før semifinalene mot Chelsea må imidlertid Benayoun fokusere på morgendagens møte med Fulham.

- Vi fikk tøff motstand av Blackburn i helgen. Vi slet i første omgang, men spilte bedre etter pause og tok alle tre poengene. Det var en flott seier. Vi har spilt bra i det siste, og nå må vi fortsette på samme måte mot Fulham, sier 27-åringen.

- Vi satser på å vinne resten av kampene våre og sørge for at vi tar fjerdeplassen. Men vi vet at Fulham blir en vanskelig motstander, ettersom de trenger poengene for å unngå nedrykk. Vi tror imidlertid vi kan ta seieren vi er på utkikk etter, fortsetter han.

- Fulham visste at de antagelig ville ha vært klare for nedrykk om de hadde tapt for Reading sist helg. De spilte virkelig bra, gjorde et par mål og traff også treverket ved flere anledninger. Det var en god kamp av dem. Vi vet av erfaring at Reading ikke er enkle å slå på Madejski Stadium, så Fulham må gis kreditt for den seieren.

- Som en følge av denne seieren vil de også ha mer selvtillit foran morgendagens kamp. Det betyr bare at vi må jobbe enda hardere for å få tak på kampen. Vi er det beste laget, men vi må vise det.

- Ettersom kampen mot Fulham kommer bare noen få dager før semifinalen mot Chelsea på Anfield, er det en god sjanse for oss til å pynte på vår egen selvtillit. Vi vet at en seier i morgen vil være positivt før en slik storkamp. Men vi har ikke råd til å la oss distrahere av Champions League i morgen. Mister vi fokus, vil vi gjøre ting vanskelig for oss selv. Man må ta en kamp av gangen, og ikke se for langt fremover.

- Vi har erfaring fra situasjoner som dette, og vet hva som kreves. Jeg er sikker på at vi reiser til London med den riktige innstillingen og prøver å gjøre de riktige tingene for å vinne kampen.

Benayoun spiller ikke like regelmessig for Liverpool som han gjorde for sin forrige klubb, West Ham, uten at det bekymrer israeleren nevneverdig.

- Jeg prøver bare å gjøre mitt beste når jeg får sjansen. Mot Blackburn kom jeg inn fra benken og fikk en halvtime på å sette mitt preg på kampen. Jeg er selvsagt glad for at vi gjorde tre mål etter at jeg kom innpå. Det eneste jeg kan gjøre er å jobbe hardt og ta sjansen hver gang den byr seg. Det handler om å hjelpe laget mest mulig. Mot slutten av januar fikk jeg spille mange kamper, men etter at manageren forandret på formasjonen og har vunnet en rekke kamper med det nye systemet, kan jeg egenlig ikke klage. Vi har en rekke kvalitetsspillere, så jeg må bare vente på min neste sjanse, og vise hvilken god spiller jeg er. Jeg vil alltid gjøre mitt beste. Men det viktigste er at laget vinner. Vi gjør det bra for øyeblikket, og forhåpentligvis fortsetter det slik.

Ny hjemmedrakt presenteres neste fredag
Liverpoolfc.tv melder at de vil presentere Liverpools nye hjemmedrakt for neste sesong om en uke fra i dag. Da blir det også mulighet til å forhåndsbestille drakten på nettet.

Dempsey tar Rafa i forsvar
Fulhams matchvinner mot Liverpool på Craven Cottage i fjor, Clint Dempsey, tar nå Rafael Benitez i forsvar mot anklagene fra tidligere Sheffiield United-manager Neil Warnock. Dempsey mener at spanjolen var i sin fulle rett til å stille med et reservespekket mannskap både i fjorårets kamp, og i kampen i morgen.

- Som manager har du rett til å ta ut akkurat det laget du måtte ønske. Benitez må da gjøre noe riktig siden han har vunnet Champions League med Liverpool, og i tillegg har kommet seg til enda en finale. Du kan egentlig ikke stille slike spørsmålstegn ved en manager som har oppnådd så mye.

- Jeg skjønner at Sheffield United-manageren var såret i fjor. Men de hadde tross alt plenty av kamper på seg til å unngå nedrykk.

- Uansett hvilket lag Liverpool stiller med, har de et lag som de tror de vil vinne kampen med. Selv om du ikke er fast inventar på førstelaget, må du bli en bedre spiller med å trene med toppspillere hele tiden. I fjor trodde nok Benitez at laget han stilte med var godt nok til å slå oss. Vi slet også med å vinne kampen. Det var slett ikke enkelt.

UEFA ignorerte advarsler
Advokatene som jobber for de 40 Liverpool-supporterne som har gått til sak mot UEFA etter at ble nektet inngang på fjorårets Champions League-finale selv om de hadde ekte billetter, kommer i dag med oppsiktsvekkende opplysninger. UEFA ignorerte nemlig flere advarsler om at Aten-finalen ville ende i kaos.

Supporterne som saksøker UEFA hevder at sikkerhet, transport og billettløsningen som ble valgt ikke holdt mål. Liverpool Echo avslører i dag at Merseyside-politiet og Liverpool FC var svært bekymret for disse sidene ved arrangementet i ukene før finalen.

Frykten for kaos ble påpekt i en skriftlig rapport til organisasjonskomiteen i Aten og ved to møter. Grekerne lovde at de skulle ta affære, men ingenting ble gjort. Liverpool FC og Merseyside-politiet påpekte blant annet at stadionanlegget manglet systemer for å håndtere fotballsupportere. Det ble påpekt at det manglet "turnstiles" og det ble påpekt at det ikke var satt i verk tiltak for å bekjempe bruk av falske billetter.

- Politi og sikkerhetsvakter vil oppleve at noen fans vil bruke kaoset som oppstår til å ta seg inn på banen. Det er ikke satt i verk tiltak for å forhindre at fans kommer inn på banen uten billetter eller med falske billetter, skrev Liverpool FC i sin rapport flere dager før finalen skulle spilles.

Over 2000 fans med ekte billetter ble stengt ute fra kampen i kaoset som oppstod i Aten. Akkurat slik Liverpool FC advarte mot.