- Alberto får tid til å finne seg til rette

Rafael Benitez tror Alberto Aquilani kan dra nytte av at han er langtidsskadet. Manageren mener at midtbanespilleren kan utnytte denne perioden til å finne seg til rette på Merseyside.

Alberto Aquilani kan i verste fall ikke komme på banen for Liverpool før vi skriver oktober måned. Manager Rafael Benitez tror imidlertid at italieneren kan dra nytte av sin langtidsskade, ved at han kan benytte skadeperioden til å finne seg til rette i England og lære språket.

- Det kan kanskje være til hjelp for Alberto at han ikke blir kastet direkte ut på dypt vann. Det er aldri enkelt å finne seg til rette i en ny klubb i et nytt land, og dersom man må begynne å spille kamper med en gang fører det ofte til at folk sier at spilleren ikke var klar for Premier League, uttalte Benitez på gårsdagens pressekonferanse på Melwood.

- Vi spilte en treningskamp mot Oldham på onsdag, og Alberto så kampen sammen med meg. Vi snakket om preseason, og rollene til spillerne. Han vet mer om laget nå. Ved at han ikke kommer i spill med en gang vil han også få bedre tid til å forbedre engelsken sin, og det vil gjøre livet lettere for ham.

- Jeg har kjørt rundt i byens sentrum og andre områder. Liverpool ser ut som en komfortabel by å bo i, og det virker som byen har det meste av tilbud.  Jeg tror ikke jeg vil få problemer med å finne meg til rette, uttaler Aquilani selv.

- Det er forskjellig for alle spillere hvordan de finner seg til rette. Jeg tror ikke det skal by på problemer for meg å venne meg til fotballen her. Ser man på måten lagene spiller på i Champions League, er ikke den italienske spillestilen så ulik den engelske, legger han til.

- Spanske spillere bør egentlig ha større problemer med overgangen til engelsk fotball, da ligaen der er enda mindre fysisk tøff enn den italienske. Men det ser ikke ut til at spanjolene har problemer heller.

- Jeg er glad for å skulle spille i Premier League, og jeg ønsker å gjøre det bra. Jeg håper det bidrar til at jeg vokser som spiller. Jeg håper i alle fall at jeg skal bli vant til den engelske spillestilen ganske raskt. Jeg vet det blir tøft å spille i en annen type liga, men jeg vet at mine lagkamerater vil hjelpe meg til å bli en bedre spiller og til å spille bra.