- Den perfekte proff

Rafael Benitez omtaler i dag Sami Hyypiä som den perfekte proff. Den 35 år gamle finnen forlater som kjent Liverpool til fordel for Bayer Leverkusen og Bundesliga etter denne sesongen.

Liverpool-manager Benitez hadde håpet han kunne overtale midtstopperen til å ta en sesong til i Liverpool, men Hyypiä ønsker seg mer spilletid enn han har fått på Anfield denne sesongen.

- Vi er selvsagt skuffet over å miste Sami, og vi vil savne ham, kommenterer Benitez til Liverpool Echo.

- Men samtidig gleder vi oss med ham, over at han nå får spille to sesonger til på toppnivå i et godt lag i en god liga. Det må vi unne ham, legger manageren til.

- Med tre andre midtstoppere i Liverpool ville nok ikke Sami fått spille så ofte som han ønsker hos oss neste sesong, så han bestemte seg for å gå til Leverkusen, og vi er som sagt glade for at han har fått denne sjansen.

- Det faktum at vi diskuterte å bruke ham i en trenerrolle viser hvor stor tiltro vi har til ham, og hvor høyt vi verdsetter ham. Han er den perfekte proff.

- På hver eneste treningsøkt og i hver eneste kamp gir han 100% for laget, og han har vært en fantastisk tjener for denne klubben.

- Han ivrer alltid etter å hjelpe de unge spillerne, og han setter et veldig godt eksempel for dem. Han har også støttet meg og staben min helt fra jeg kom til Liverpool. Fra mitt ståsted må jeg bare si at jeg er oppriktig glad for at jeg har fått jobbe med ham, og nå ønsker jeg ham lykke til videre, avslutter Benitez.