- England-opptreden bra for Liverpool

Rafael Benítez tror Liverpool kan få nyte godt av en kaptein i godt humør etter Steven Gerrards opptreden for England i midtuken. Hughie McAuley til Stockport County.

Steven Gerrard nettet to mål og spilte en god kamp i Englands 5-1-seier mot Kroatia. De tre poengene sikret England en plass i VM-sluttspillet i Sør-Afrika. Rafael Benítez tror at Liverpool vil dra nytte av en meget opplagt og seiersglad kaptein i tiden fremover.
- Det betyr så mye for Stevie å vinne noe med klubb og landslag, og han var høyt oppe da han kom tilbake fra landslagsoppdrag, sier Rafael Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Vi har behov for å ha ham på sitt beste. Å score to mål og spille så bra vil være veldig positivt for hans selvtillit.

- Vi har hatt noen problemer så langt denne sesongen, med forventninger og spillere som har kommet tilbake på ulike tidspunkt i oppkjøringen til sesongen. Stevie har lidd under det, akkurat som de andre spillerne.

- Men England har kvalifisert seg, så det er en ting mindre å bekymre seg for. Presset er borte. Jeg føler meg sikker på at det kommer til å være positivt for ham og oss.

Steven Gerrard spilte på venstresiden på midtbanen i landskampene mot Slovenia og Kroatia. Benítez mener at scouserens talent og erfaring er på et slik nivå at 29-åringen vil være en trussel uansett hvor han spiller.
- Når Stevie spiller, er hans posisjon ikke hovedsaken, sier Benítez til Liverpool Daily Post.

- Han har frihet og frihet i mange posisjoner. Vi har i tre år snakket om hans spill på høyresiden eller som hengende spiss. Når han har frihet, er han en veldig god spiller, en meget innflytelsesrik spiller og en som kan avgjøre kamper.

- Når spilleren har mer erfaring og spiller i ulike posisjoner, så kan han forstå spillet på en annen måte. Stevie gjør dette nå. Det er bra for oss og for landslaget - 100%.

- Jeg har vært her i en årrekke og snakket om Gerrards beste posisjon. Han spiller på venstre for England, og det er ikke noe problem.

- Det var et problem når han spilte på venstre for Liverpool til tross for hva folk sa. Men han kan spille sentralt på midtbanen eller som hengende spiss. Det spiller ingen rolle hvor han spiller fordi han er en nøkkelmann for England uansett.

McAuley til Stockport
Gary Ablett fikk ikke fornyet tillit som reservelagsmanager etter forrige sesong, men takket ja til managerjobben i Stockport County. Nå har han hentet inn Liverpools forrige juniortrener, Hughie McAuley, i støtteapparat på Edgeley Park. McAuley har vært i Liverpools trenerapparat i mer enn to tiår. I sommer, da Rodolfo Borrell ble ansatt som ny juniortrener, var det imidlertid slutt. "The Hatters" trengte en person til fylle tomrommet etter John Ward som har reist til Colchester.