- Et løft å få Aurelio tilbake

Ian Rush ser frem til å få Aurelio tilbake i spill. Brasilianeren er et annet alternativ enn Insua. Nødt til å vinne mot Burnley. Forsvarer Johnson. Hillsborough-dokumentar på DVD.

Fabio Aurelio er tilbake i full trening etter en meniskoperasjon. Ian Rush mener at brasilianeren har mye å tilby Liverpool, spesielt på dødballer.
- Det er bra å se at Aurelio er nær ved å returnere til spill etter skade, uttaler Ian Rush.

- Johnson har gjort plassen på høyresiden til sin denne sesongen, men den andre siden er det fortsatt kamp om.

- Aurelio tilbyr et annet alternativ enn Emiliano Insua, og det er opp til ham å legge beslag på plassen.

- Burnley gjester Anfield på lørdag, og de har hatt en lovende start med hjemmeseirer mot Manchester United og Everton.

- De kommer til å ha spillere bak ballen og forsøke å gjøre det vanskelig for oss, men det er en kamp vi må vinne. Etter hjemmetap mot Villa trenger vi en stor forestilling på Anfield.

Ian Rush bruker også anledningen til å forsvare Glen Johnson. Høyrebacken har fått mye kritikk etter Englands 2-1-seier mot Slovenia.
- Det minnet meg om kjeften John Barnes pleide å få de gangene han spilte for landslaget. Folk pleide å klage over at han ikke presterte på landslaget slik han gjorde på klubblaget.

- I Barnes' tilfelle fikk han lov til å gjøre som han ville når han spilte for Liverpool, men når han spilte for England var det i en mer begrenset rolle.

- Kanskje det er en tilsvarende situasjon med Glen. Han har sett god ut for Liverpool så langt.

- Hvis man ønsker at backene skal angripe, kommer det til å bli rom bakover.  I den situasjonen må man hjelpe lagkameratene, spesielt spilleren foran deg, og Johnson fikk ikke det på lørdag.

Dokumentar om Hillsborough på DVD
Jimmy McGoverns dokumentar om Hillsborough-ulykken er nå utgitt på DVD. Programmet vant flere BAFTA-priser i 1996.

- Det er viktig at dokumentaren får et moderne publikum siden mange som går på kamp ikke engang var født på den tiden Hillsborough inntraff, sier McGovern til Liverpool Echo.

- Det skal aldri være kostnadseffektivt å ta risikoen med offentlig sikkerhet.

- Hvis en katastrofe som dette skjer igjen, vil det være på en stor rockekonsert der det ikke er et passende nivå av tilsyn.

- Da vi utga filmen, hadde det vært en pause i kampen for rettferdighet, men det kan ha kommet til intet uten den store konserten på Anfield. Mangelen på rettferdighet har skjedd under Labour-regjeringen med Jack Straw. Jeg føler synd på familiene som har fått døren slengt i ansiktet.

- Jeg husker da mødrene Doreen Jones og Jenny Hicks banket på døren min og ba meg om å fortelle deres historie.

- Dokumentaren går innpå meg ennå. Jeg hadde en omgang med spørsmål og svar i Nottingham da jeg så den igjen, og jeg fant den overveldende. På Hillsborough ble Liverpool-fans beordret ned den tunnelen, og sendt i døden.

- Jeg vet hvordan det er å stå i en virvlende folkemengde ettersom jeg sto på Kop. Du kan ha den spenningen ved den berømte Inter-kvelden på Anfield, men ved andre anledninger var det skremmende.

- Jeg er optimistisk om at rettferdighet kan oppnås, gitt hva som er lovet med utlevering av dokumentene.

Dokumentaren om Hillsborough er utgitt av Network DVD, og koster £15,99.